NavMenu

"Raj voda" ponovo na tržištu - Izuzetno nizak sadržaj natrijuma preporuka za izvoz

Izvor: eKapija Sreda, 16.09.2015. 14:52
Komentari
Podeli
Početkom 2015. godine nastavljena je proizvodnja "raj vode" u mioničkom selu Rajkovići. Tako su se posle 4 godine, flaše sa natpisom ovog brenda, ponovo našle na rafovima trgovinskih radnji. Konzorcijum iz Beograda je u martu 2014. godine otkupio fabriku koja je bila u stečaju od 2011. godine i za manje od godinu dana proizvodnja je nastavljena. Sada se u ovoj fabrici proizvodi 6.000 boca od 1,5 litara po satu, a Marko Petrović, direktor fabrike, kaže za "eKapiju" da su za sada prisutni samo na srpskom tržištu.

- Vraćamo se polako i širimo tržište. Za sada je naša voda dostupna samo kupcima u Srbiji, ali u toku su pregovori za plasman u inostranstvo - kaže Petrović.

Prvi put brendirana negazirana mineralna voda "raj" našla se u prodaji 2007. kada je privatno preduzeće za proizvodnju mineralne vode "Rajkovićki izvori" iz Mionice otvorilo fabriku vode i zauzelo zapaženo mesto na tržištu. Savremeno postrojenje prostire se na površini na oko 3.000 m2 i sastoji se od hale za flaširanje vode, magacinskog prostora i upravne zgrade. Voda se puni iz dva izvora kapaciteta 200 miliona litara vode.

Hidrogeološkim istraživanjima na bunarima RAJ-1 i RAJ-2, dokazano je postojanje rezervi kvalitetne, niskomineralizovane prirodne izvorske vode za svakodnevnu upotrebu, sa izbalansiranim odnosom minerala i izuzetno niskim sadržajem natrijuma od samo 1,5 miligrama po litru. Zanimljivo je da je voda iz ovih izvora-bunara hladna, a temperatura je konstantna – 12 stepeni i leti i zimi.


U fabrici kažu da se voda od izvorišta do fabričkih postrojenja sprovodi najmodernijim cevovodima, a savremena tehnologija omogućava postizanje najviših standarda u proizvodnji voda.

Zbog svog blagotvornog dejstva "Raj voda" idealna je za osobe sa povišenim krvnim pritiskom i viškom kilograma, a zbog smanjene tvrdoće preporučuje se i za čišćenje organizma. Optimalni sadržaj kalcijuma i umerena tvrdoće pogoduju osobama sa kardiovaskularnim oboljenjima kao i za preventivnu upotrebu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.