NavMenu

Raspisan konkurs za rezidencijalne boravke pisaca u Beogradu

Izvor: eKapija Utorak, 15.09.2015. 14:59
Komentari
Podeli
(Foto: sheff/shutterstock.com)
Udruženje "Krokodil" u partnerstvu sa Književnom mrežom "Traduki", raspisuje konkurs za stipendiranje rezidencijalnih boravaka u Beogradu u 2016. godini. Konkurs je otvoren do 15. oktobra 2015. godine i mogu se prijaviti svi zainteresovani autori proznih dela, pesnici, dramaturzi, scenaristi, esejisti/kolumnisti i prevodioci iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Albanije, Kosova, Bugarske i Rumunije.

Stipendija za odabranog pisca uključuje jednomesečni boravak u opremljenom stanu u Beogradu, putne troškove i honorar u iznosu od 800 EUR neto.

Ovaj program pruža odabranim piscima priliku za rad i upoznavanje sa književnim, kulturnim i društvenim miljeom u Beogradu i Srbiji, te za cilj ima ostvarivanje dvostruke komunikacije – pisca s književnom publikom, zemljom i gradom u kojima boravi, kao i lokalnog okruženja s delom, kulturom i nasleđem gostujućeg pisca.

Prijava mora da sadrži: kratku biografiju – do jedne strane (na srpskom, hrvatskom, bosanskom, crnogorskom, engleskom ili nemačkom), punu adresu (kontakt telefon i e-mail adresa), popis objavljenih dela, kratak opis planova rada u Beogradu, pismo preporuke izdavača ili udruženja pisaca.


Aplikacije poslati putem elektronske pošte na adresu: festivalkrokodil@gmail.com.

Krokodilova "Kuća za pisce" osnovana je u oktobru 2012. godine. U njoj je do sad boravilo više od 30 pisaca iz 15 evropskih država, među kojima su i Daša Drndić, Ognjen Spahić, Lena Olmark, Srećko Horvat, Marsel Bajer, Faruk Šehić i mnogi drugi.

Pored Književne mreže "Traduki" partneri na projektu su i Erste banka i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.