Izvor: Promo | Sreda, 16.09.2015.| 09:51
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Vienna Insurance Group" među 10 najjačih brendova Austrije

Prema rezultatima studije "eurobrand Austrija 2015", koju svake godine objavljuje European Brand Institut, po prvi put, "Vienna Insurance Group" našla se među prvih 10 najvrednijih austrijskih brendova. Istraživanjem su bila obuhvaćena preduzeća sa najvećim prihodom, a koja imaju više od 45% austrijskog kapitala.

Kriterijumi koji su uzimani u obzir su: jačina brenda, tržišni potencijal, promet, privredna grana i razvoj trendova. Vrednost VIG brenda procenjena je na oko 1,1 milijardu evra, čime je ova grupacija zauzela deveto mesto od deset najjačih.

Po rezultatima studije, tržišno učešće VIG-a od ukupno 19% na ključnim tržištima u Centralnoj i Istočnoj Evropi, čini ovu grupaciju vodećom, a VIG neprekidno radi da tu poziciju dodatno pojača. Studija pokazuje da je ovo rezultat jake kompetencije i perfektno implementirane međunarodne strategije u zemljama u kojima grupacija posluje. U 25 zemalja ovog tržišta, VIG ima oko 50 kompanija i oko 23.000 zaposlenih. VIG Grupa je najbolje rangirana prema ATX vodećem indeksu Bečke berze, a kotira se i na Praškoj berzi.

"Wiener Stadtische osiguranje" a.d.o. Beograd deo je VIG grupacije. Ova kompanija, osnovana je kao "green field" investicija u Srbiji i posluje od 2003. godine. Danas, "Wiener Stadtische osiguranje" zapošljava oko 1.200 ljudi u više od 40 prodajnih mesta širom Srbije, i ima gotovo 150.000 klijenata.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.