Izvor: RTS | Utorak, 15.09.2015.| 09:25
Izdvojite članak Odštampajte vest

Za "Petrohemiju" zainteresovana dva strateška partnera

(Foto: hip-petrohemija.com)
Završen je remont pančevačke "Petrohemije" koja od ove nedelje počinje da radi. Generalni direktor "HIP-Petrohemije" Velimir Unković kaže za RTS da postoje dva zainteresovna strateška partnera za ovo preduzeće koje u 2015. godini ostvaruje pozitivne poslovne rezultate.

Velimir Unković, je gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da postoje dva zainteresovana partnera za "Petrohemiju" ali da do sada sa njima nije bilo konkretnog dogovora.

- Imajući u vidu dobre poslovne rezultate u 2015. siguran sam da ćemo zajedno sa Vladom Republike Srbije naći rešenje za "Petrohemiju" - navodi Unković.

Podseća kako će ovo preduzeće u 2015, poslovati u plusu i dodaje da je to delom rezultat mera koje je rukovodstvo preduzelo, a delom zasluga boljeg stanja na tržištu.

Unković ističe kako je "Petrohemija" do sada investirala oko 4 mil EUR u projekte energetske efikasnosti i ukazuje kako će i u narednom periodu nastaviti sa tim projektima. Napominje da se od novog partnera očekuje da uloži dodatnih 160 mil EUR koji bi bili utrošeni za osavremenjivanje i izgradnju nove fabrike.

"Petrohemija" je jedno od 17 preduzeća koje država godinu dana - do maja iduće godine, štiti od poverilaca, a već u 2015. ova firma je počela da posluje bez gubitaka, ali i da na vreme izmiruje svoje račune.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.