NavMenu

Kanadsko-srpsko poslovno udruženje CANSEE i predstavnici ambasade Kanade posetili Čačak i Mrčajevce

Izvor: eKapija Ponedeljak, 14.09.2015. 14:07
Komentari
Podeli

Predstavnici Ambasade Kanade u Beogradu, ambasador Filip Pinington (Philip Pinnington), direktorka Odeljenja za ekonomsku saradnju Đurđa Ćeramilac i izvršna direktorka CANSEE udruženja Mirjana Beaton, posetili su u subotu (12. septembra 2015. godine) opštinu Čačak, gde su se sastali sa gradonačelnikom Vojislavom Ilićem.

Tokom posete imali su sastanke i sa gradskim rukovodstvom i predstavnicima Foruma privrednika Čačka, koji okuplja oko 4.000 privrednih subjekata-članova različitih poslovnih udruženja, kao i sa predstavnicima Regionalne privredne komore Čačka, saopšteno je iz ambasade.

Tema sastanaka bilo je intenziviranje poslovne saradnje kanadskih i srpskih privrednika.

U okviru posete čačanskom regionu predstavnici ambasade i CANSEE udruženja prisustvovali su i tradicionalnoj manifestaciji "Kupusijada" u Mrčajevcima, a domaćin i inicijator ovog izleta bio je Mile Marić, jedan od osnivača CANSEE udruženja i član Upravnog odbora.

Marić već više od 40 godina živi u Kanadi, gde uspešno vodi svoju privatnu kompaniju "Tulcos Tech & Die (2000) Inc." koja sarađuje sa SAD, Meksikom i Italijom. Posetu Mrčajevcima organizovao je sa željom da podigne vidljivost CANSEE organizacije i doprinese jačanju ekonomske saradnje između Kanade i tog dela Srbije, ujedno i njegovog rodnog mesta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.