Izvor: eKapija | Ponedeljak, 07.09.2015.| 15:59
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Dan luke Konstanca" 24. septembra u Beogradu

"Administrativna uprava luke Konstanca" će 24. septembra 2015. godine organizovati po deveti put, "Dan luke Konstanca", tradicionalni regionalni događaj koji se održava svake godine zbog velikog interesovanja poslovnih partnera, investitora i predstavnika vlasti iz Rumunije i Srbije.

Luka Konstanca se vraća u Beograd, ovaj put u hotel "Holiday Inn", da bi skupila na jednom mestu sve biznismene koji su već koristili povoljnosti koje nude rumunske pomorske luke i koji planiraju da razviju svoj posao, kao i dobro poznati, ali i potencijalni partneri.

Delegati iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Nemačke, Mađarske, Austrije i, naravno, Rumunije su već najavili svoje učešće na ovom događaju, što je ohrabrujuća činjenica za organizatora.

"Administrativna uprava luke Konstanca" je neprekidno ulagala napore od 2007. godine, kada je otvoreno predstavništvo, da bi promovisala i ostvarila jaka i dugotrajna poslovna partnerstva između srpskih i rumunskih kompanija.

Žitarice dominiraju u robnom prometu sa Srbijom

Prema statistici, robni promet između Rumunije i Srbije, preko luke Konstanca, je ostvario značajan rast od 2007. godine do danas, a važan rast u tom periodu je takođe zabeležen od strane velikog broj srpskih kompanija baziranih u luci Konstanca.

Od početka godine pa do 15. avgusta, robni promet između luke Konstanca i Srbije je iznosio 4,02 miliona tona (prema 2,5 miliona tona u 2014), od čega je 2,36 miliona tona prevezeno rekom (prema 1,5 miliona tona u istom periodu godinu dana ranije).

Srbija izvozi žitarice preko luke Konstanca u Južnu Koreju, Španiju, Iran, Egipat, Izrael, Tursku, Portugal, Holandiju, Tunis, Italiju, Libiju, kao i metalne proizvode u Tursku, Alžir, Tunis, Siriju, Španiju. Takođe, Srbija preko luke Konstanca uvozi ugalj i koks, đubriva, rude gvožđa i otpatke, obojene rude i otpatke, naftne derivate, sirove ili prerađene minerale, mašine i prevoznu opremu iz zemelja poput Egipta, Sirije, Jordana, Ukrajine, Rusije, Kine, Španiije, Grčke, Turske, Alžira, Danske.

U ukupnom prometu, žitarice dominiraju sa preko 3,03 miliona tona prevezenih od početka godine do 15. avgusta (u odnosu na 1,1 milion tona prevezenih do 15. avgusta prošle godine). Iza žitarica su ugalj i koks sa 242.413 tone, đubriva sa 222.960 tona, rude gvožđa i otpaci sa 211.019 tona, obojene rude i otpaci sa 145.023 tona, metalni proizvodi sa 83.584 tona, naftni derivati sa 53.236 tone, sirovi ili prerađeni minerali sa 18.126 tona, mašine i prevozna oprema sa 7.221 tone, i prehrambeni proizvodi sa 4.077 tone.

Valeriu Nicolae Ionescu
Kapacitet za skladištenje žitarica u luci Konstanca trenutno iznosi 1.259.300 tone, što je polovina kapaciteta oblasti Konstanca, kao i 7% ukupnog kapaciteta Rumunije, koji iznosi 18 miliona tona.

Treba napomenuti da većina lučkih opertera imaju projekte usmerene ka razvoju kapaciteta za skladištenje žitarica, što će sigurno dovesti do povećanja isporuka žitarica.

Prošle godine su lučki operateri zabeležili sledeći promet žitaricama: "United Shipping Agency SRL" – 5,7 miliona tona, "Chimpex" – 4 miliona tona, "North Star Shipping SRL" – 3,93 miliona tona, "Canopus Star" – 2,4 miliona tona, "Silotrans" – 2 miliona tona, "Umex SA" – 660.503 tona, "Socep" – 521.108 tona, "Minmetal SA" – 425.628 tona,"Barter Port Operator" – 159.177 tona, "Silo Port" – 69.947 tona.

Planove da povećaju svoje kapacitete za skladištenje žitarica imaju sledeći lučki operateri: "Chimpex" (za 200.000 tona, trenutni kapacitet je 235.000 tona), "Comvex" (za 200.000 tona), "Socep" (za 120.000 tona, trenutni kapacitet je 80.000 tona), "Umex" (za 60.000 tona), "United Shipping Agency" (za 22.400 tone, trenutni kapacitet je 260.000 tona).

U sadašnjoj ekonomskoj klimi, "Administrativna uprava luke Konstanca" ceni ekonomski potencijal Srbije i u skladu sa time smatra srpske privredne subjekte važnim partnerima za budući razvoj luke Konstanca.

Predstavnici "Administrativne uprave luke Konstanca" i partneri iz Srbije su mišljenja da je jedna od najvećih prednosti luke Konstanca u ekonomskim odnosima sa Srbijom činjenica da je to i pomorska i rečna luka, tako da je omogućen smeštaj bilo kog tipa rečnog ili pomorskog plovila.

Valeriu Nicolae Ionescu, direktor "Administrativne uprave luke Konstanca", ocenjuje:

- Zbog Dunava, luka Konstanca se može smatrati izlazom na more za Srbiju. Imamo ozbiljne konkurente za ovaj status, ali strateška pozicija, infrastruktura i objekti koje luka Konstanca nudi predstavljaju neosporne prednosti za naše partnere iz Srbije. Takođe nam prija interesovanje koje pokazuje Evropska Komisija, koja u okviru "Strategije za Podunavski region" Evropske Unije izražava volju da pruži podršku izuzetno potrebnim projektima kroz kofinansiranje od strane Evropske unije da bi osigurala pouzdanost plovidbe na Dunavu, saobraćajnom koridoru za ekonomski razvoj, koji poštuje životnu sredinu, ali takođe ima i veliki potencijal koji mora biti iskorišćen.

Nicolae Ionescu dodaje da je neophodno fokusirati sve napore na održavanje plovnog puta Dunava kroz investicije u opremu za čišćenje dna, obeležavanje plovnog puta i premeravanje rečnog korita. Prema njegovim rečima, "investicije će biti realizovane u skladu sa zakonodavstvom Evropske Unije o zaštiti životne sredine, poštujući biodiverzitet, što će imati pozitivan efekat na ekonomski razvoj svih obalskih zajednica, i ne samo njih."

Ova inicijativa je podržana od strane bitnih evropskih organizacija, Evropske federacije kopnenih luka (EFIP), Asocijacije "Inland Navigation Europe", Evropske unije barži (EBU), Evropske organizacije skipera (ESO), "Pro Danube International" – sve posvećene nalaženju finansija kroz evropske fondove za projekte namenjene povećanju stabilnosti plovidbe na Dunavu.

"Administrativna uprava luke Konstanca" namerava da postigne povećanje robnog prometa pružanjem kvalitetnih i konkurentnih usluga, kompletne moderne infrastrukture, kao i ispunjavanjem uslova vezanih za bezbednost i zaštitu životne sredine. To je jedini način na koji luka Konstanca može ponoviti, iz godine u godinu, svoju ulogu važnog tranzitnog centra – pružajući najkraću moguću putnu alternativu ka i iz Azije, kao i do centralne Evrope – i regionalnog distributivnog centra za oblast koju pokriva.

Ovo je dokazano činjenicom da je "Administrativna uprava luke Konstanca" uvrštena u "Plimsoll Top 400" izveštaj (The Plimsoll Top 400 Report), koji je posvećen najboljim kompanijama u industriji brodske isporuke i lučkih usluga na svetskom nivou.

Ovaj britanski časopis je analizirao finansijske podatke iz 2012., 2013. i 2014., naglašavajući konstantan rast obrta i profita, u nivoima iznad industrijskog proseka. Na primer, stopa profita pre oporezivanja je porasla sa 17,4% na 28% u 2013., dok je industrijski prosek 4,5%.

Prema "Plimsoll" izveštaju, "Administrativna uprava luke Konstanca" je uvrštena u:
- 50 kompanija koji se smatraju najboljim trgovinskim partnerima (21. mesto);
- 50 najboljih kompanija po kriterijumu "dodate vrednosti";
- 50 najboljih kompanija po kriterijumu "trgovinskog profita".

"Plimsoll" izveštaji se koriste da se oceni privlačnost kompanija u industriji, kako bi se postiglo bolje razumevanje tržišta i identifikovale stabilne kompanije sa kojima se može sklopiti poslovno partnerstvo.

Osnovana 1987. godine, "Plimsoll Publishing Limited" je vremenom postala jedan od vodećih svetskih poslovnih analitičkih kompanija, naročito u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Španiji, kao i u Aziji.

Kroz događaj "Dan luke Konstanca" u Beogradu, "Administrativna uprava luke Konstanca" želi da zadovolji potrebe svojih partnera: prevoznika, agenata, brodske linije, lučkih operatera, da bi razvila svoje poslovne odnose sa srpskih partnerima u povoljnom kontekstu, sve u cilju zajedničkog doprinosa poboljšanju rezultata luke Konstanca.

- Voleo bih da ovaj događaj bude zaista od pomoći našim srpskim partnerima u razvoju i obnavljanju njihovog biznisa i da će, iskorišćavajući prednosti luke Konstanca, doprineti razvoju bilateralnih odnosa između Rumunije i Srbija na polju pomorskog i intermodalnog transporta - rekao je Valeriu Nicolae Ionescu, direktor "Administrativne uprave luke Konstanca".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.