Izvor: eKapija | Četvrtak, 23.08.2007.| 14:38
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Belinka" pripojena kompaniji "Helios" - Slovenci misle i na beogradsku "Dugu"

Deoničari kompanija "Helios" i "Belinke" na Skupštini, održanoj 21. avgusta 2007. godine, potvrdili su odluku o pripajanju "Belinke" kompaniji "Helios".

Uprave su postupak formalno započele potpisom ugovora krajem juna. Idući korak je usledio u drugoj polovini jula, kada su predlog potvrdili i nadzorni odbori kompanija "Helios" i "Belinka".

Priča o pripajanju "Belinke" i stvaranju jakog stuba industrije premaza pod okriljem "Heliosa" definitivno je završena. Deoničari su na obe skupštine dali saglasnost za pripajanje, potvrdili su izveštaje uprava, revizora i nadzornih odbora, a time i predlog za razmenu deonica.

Vlasnici "Belinka" deonica će tako za 43,5 deonica dobiti jednu "Helios" deonicu.

Uprava "Heliosa", u kojoj će kao jedan od dva potpredsednika odsad biti dosadašnji predsednik uprave "Belinke" Branko Paš, moraće, prema predviđanjima, dosta napora da uloži u poboljšanje poslovanja beogradske "Duge", čiji je većinski vlasnik "Belinka" postala pre dve godine.

Preduzeće koje zapošljava 54% svih zaposlenih u "Belinki" danas nije u tako dobrom položaju kao što je bilo nekad. Ima solidan proizvodni program i tržišni položaj te, u saradnji sa "Zvezdom-Helios" iz Gornjeg Milanovca, koja posluje sve bolje, ima sve mogućnosti za integraciju u Grupu "Helios", navodi se u saopštenju kompanije "Helios".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.