NavMenu

"Yura" planira izgradnju još jedne fabrike u Leskovcu - Posao za 3.000 radnika

Izvor: Beta Četvrtak, 03.09.2015. 13:14
Komentari
Podeli

(Foto: Saint-Gobain Rigips Trophy)
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović izjavio je danas da će južnokorejska kompanija "Yura" izgraditi još jednu fabriku u Leskovcu i zaposliti 3.000 radnika.

Cvetanović je na konferenciji za novinare rekao da je o tom planu danas razgovarao sa predstavnicima uprave "Yure".

- Izrazili su želju da grade još jednu fabriku u Leskovcu i ona bi bila najveća "Yurina" fabrika na svetu. Ako taj projekat bude uspeo, postoje izgledi da Južnokorejci i dalje investiraju u naš grad - kazao je Cvetanović.

"Yura" je 2010. godine u Leskovcu otvorila fabriku elektro-kablova u kojoj sada radi 1.692 radnika, s prosečnom bruto zaradom od 362 EUR. U toku je prijem još 276 radnika.

Buduća fabrika te kompanije biće izgrađena na jednoj od dve lokacije u Leskovcu gde su bile nekadašnje društvene fabrike koje više ne rade. Te fabrike biće ponuđene 18. septembra na licitaciji, na kojoj će grad Leskovac učestvovati i pokušati da ih otkupi za potrebe novih investitora.

On je kazao da izgradnja zavisi od kupovine tih lokacija, ali i od pomoći Vlade Srbije u vidu subvencija za otvaranje novih radnih mesta.

- Njihov je plan da fabriku izgrade u martu naredne godine, i da već u aprilu zaposle 700 radnika, do 1.300 radnika u 2016. i do 3.000 radnika do 2019. godine - rekao je Cvetanović.

- Oni su dve godine radili analize i zaključili da su naši radnici najvredniji, najmarljiviji i postižu najbolje efekte, pa je zbog toga bord direktora odlučio da u Leskovcu gradi još jednu fabriku - rekao je gradonačelnik.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.