NavMenu

Okretnice na Studentskom trgu i Trgu republike biće izmeštene - Beograd dobija nove podzemne garaže u centru

Izvor: eKapija Četvrtak, 03.09.2015. 08:19
Komentari
Podeli
(Foto: Suzana Obradović)
Zbog proširenja buduće pešačke zone, glavni gradski urbanista Milutin Folić najavio je ukidanje dve saobraćajne okretnice u centru grada, kao i izmeštanje autobuskih terminusa na druge lokacije. On je, u Beogradskoj hronici, precizirao da je reč o okretnicama na Studentskom trgu i Trgu Republike.

Studentskom trgu i Vasinoj ulici će se, kako prenosi Beoinfo, nameniti kulturni sadržaj, s obzirom da se u toj ulici nalazi Narodno pozorište i Kolarac, kao i brojni drugi značajni objekti. Takođe na tom potezu ka Trgu Republike je, prema njegovim rečima, predviđena izgradnja podzemne garaže.

- Da bi se ovaj projekat realizovao neoophodno je da se završi termisnus u Dunavskoj ulici na Dorćolu i da se podigne nekoliko termisnusa na Novom Beogradu, od kojih će jedan biti u okviru nove autobuske i železničke stanice u Bloku 42. Grad Beograd i Direkcija za građevinsko zemljište intezivno rade na tom projektu - istakao je Folić i najavio da će se već početkom sledeće godine steći uslovi za izmeštanje pomenuta dva terminusa iz centra grada.

On je dodao da automobili ostaju u centru Beograda, ali da se spuštaju u predviđene podzemne garaže.

-Trenutno se radi na projektovanju garaže na Studentskom trgu, dok je na razradi idejno rešenja za garažu na Trgu Republike. Takođe se proširuje garaža na Obilićevom vencu, dok se ispod parka koji gleda na Brankov most na Kosančićevom vencu, takođe planira izgradnja garaže – najavio je Folić.

Kada je reč o okretnici na Zelenom vencu, on je istakao da okretnica ostaje, ali da neće i sve linije, jer je nedavno brojanje putnika pokazalo je da se neke linije preklapaju, te da je neke potrebno skratiti ili, pak produžiti.

Folić je dodao da će se u budućem periodu raditi i na uvećanju tramvajskog saobraćaja u prestonici, i najavio da je predviđeno uvođenje linije 4, koja će ići od Banjice do Tašmajdana i linije 11, od Bloka 45 do Kalemegdana, kao i linija preko Novog mosta na Adi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.