Izvor: Tanjug | Utorak, 01.09.2015.| 12:31
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Kraš" napolitanke u "McDonald's" sladoledima

(Foto: Saint-Gobain Rigips Trophy Srbija )
U "McDonald's" sladoledima se od kraja jula ove godine nalaze napolitanke hrvatske kompanije "Kraš", a ova konditorska grupa ima ambiciozne planove za budućnost, kako za saradnju s najvećim svetskim lancem brze hrane, tako i za svoje napolitanke.

Projekat "McFlurry Kraš" usmeren je ka jačanju imidža brendova i približavanju novim potrošačima, objasnili su iz "Kraša" za Tportal.

S obzirom na to da su zadovoljni rezultatima, nadaju se da je stvorena platforma za nastavak dugoročnog partnerstva sa kompanijom "McDonald's".

- Naše napolitanke već su i same jak međunarodni brend čiji potencijal svakako u budućnosti želimo dodatno da razvijamo. "Kraš" izvozi čak 35% ukupne proizvodnje napolitanki, od čega samo u Saudijsku Arabiju više od četiri miliona kilograma godišnje - navode iz te kompanije. Od jakih tržišta, tu su još i zemlje CEFTA sporazuma, Slovenija, SAD i Australija.

Osim iskoraka prema kompaniji "McDonald's", "Kraš" je ove godine dogovorio i saradnju s mlekarom "Meggle", s kojom je na tržište izbačen napitak "meggle kraš express".

Velika je inovacija, kažu, i nova bajadera "amarus". To je prvi novi ukus bajadere posle 61 godine postojanja.

Što se tiče "Krašovog" poslovanja, u prošloj godini zabeležen je rast prihoda od 4% na 891 milion kuna (117,8 mil EUR), dok je neto dobit više nego udvostručena, i iznosila je 14 miliona kuna (1,85 mil EUR).
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.