NavMenu

Održan kurs informacione bezbednosti za najbolje nastavnike informatike

Izvor: eKapija Petak, 28.08.2015. 10:12
Komentari
Podeli
Kompanija "Towers Net", zajedno sa Društvom za informacionu bezbednost Srbije, održala je 25. avgusta Kurs informacione bezbednosti za najbolje nastavnike informatike u 2014. godini - dobitnike nagrade "Diskobolos". Tom prilikom svi nagrađeni nastavnici i njihove škole dobili su i komplet knjiga iz domena informacione bezbednosti i savremenih informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT), kao i besplatan kurs za po jednog učenika. Kompanija je, kao dobitnik nagrade "Diskobolos" 2014. godine za savremeni sistem za prevenciju i detekciju napada Towers Net Defender (TND sistem), odlučila da na ovaj način pomogne dalji razvoj ove oblasti u Srbiji.

Kurs je održan u prostorijama "Towers Net"-a po planu i programu koji je koncipiran prilikom dodele nagrade i čini ga pet osnovnih tema: sajber bezbednost, tehnički aspekt zaštite objekata i informacija, kriptografija, kriptoanaliza i steganografija, informaciona bezbednost u domenu softvera i operativnih sistema i savremena rešenja i sistemi iz oblasti informacione bezbednosti. Predavanja su imala prvenstveni cilj da stvore osnovnu bazu znanja za dalji rad, a predavači su bili članovi Društva za informacionu bezbednost Srbije i predstavnice kompanije "Towers Net".


Nebojši Simiću, učeniku beogradske Elektrotehničke škole "Nikola Tesla" i osvajaču srebrne medalje na svetskom takmičenju mladih inovatora u Turskoj, ovom prilikom je uručena knjiga "Čudesni svet šifara".

Nakon završetka kursa svi nagrađeni nastavnici i učenici dobili su sertifikate, a dogovoreno je i da "Towers Net" i Društvo za informacionu bezbednost Srbije održe master časove u školama.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.