NavMenu

Bruto premija "Triglav grupe" premašila 500 mil EUR - Najveći rast ostvaren u Srbiji

Izvor: eKapija Petak, 21.08.2015. 12:07
Komentari
Podeli
Slovenačka "Triglav grupa" je u prvom polugodištu 2015. ostvarila rast od 4% fakturisane bruto premije osiguranja u odnosu na isti period prošle godine, što iznosi 507,8 mil EUR, a najveći rast premije osiguranja ostvaren je na srpskom tržištu.

"Triglav Osiguranje Beograd", kao deo "Triglav grupe", u prvoj polovini godine postiglo je rast ukupne premije osiguranja za 39%, što je najviši rast premije osiguranja u toj grupi. Rast osigurane premije u Srbiji je ostvaren i u segmentu životnog osiguranja (11% obračunato u evrima) u poređenju sa istim periodom prošle godine.

- Izuzetno smo ponosni na činjenicu što smo i drugi kvartal, odnosno prvu polovinu godine, završili sa ovakvim rezultatima potvrđujući da je "Triglav Osiguranje Beograd" na dobrom putu i da na kvalitetan način servisira potrebe svojih klijenata. Namera nam je da i u narednom periodu nastavimo na isti način - rekao je Dragan Marković, generalni direktor "Triglav Osiguranja Beograd".

U ostalih pet država regiona u kojima posluje "Triglav grupa", sva zavisna osiguravajuća društva su zabeležila rast premije u odnosu na prvu polovinu prošle godine, i to u Makedoniji za 13%, u Hrvatskoj za 7%, Crnoj Gori 5%, Bosni i Hercegovini 9% a u Republici Srpskoj za 2%.

Grupa je prvu polovinu godine završila sa neto dobiti u visini od 53,6 mil EUR, što je za 5% manje nego u istom periodu prošle godine, navodi se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.