NavMenu

"Cimos" ponuđen na prodaju

Izvor: eKapija Četvrtak, 20.08.2015. 15:58
Komentari
Podeli

(Foto: cimos.eu)
Kompanija "Cimos" iz Kopra, koja je sredstvima poreskih obveznika spasena sa oko 200 mil EUR duga, ponuđena je na prodaju, izveštava ljubljanski "Dnevnik", prenosi portal Indikator.ba.

Konsultantska kuća "Ernst & Young", koja usmerava proces prodaje, juče je raspisala javni poziv za podnošenje ponuda za kupovinu "Cimosa". Rok za dostavu ponuda i drugi prodajni uslovi nisu otkriveni, a sve relevantne informacije zainteresovani kupci mogu dobiti od kompanije "Ernst & Young".

Iako su se u Ministarstvu finansija Slovenije zalagali za to da se "Cimos" prodaje kao celina, kako je vidljivo iz poziva za nadmetanje, to se možda neće dogoditi.

Za kupovinu kompanije "Cimos" već dugo vremena postoji rastući interes. To je u jednom od intervjua nedavno pojasnio Janne Harjunpaa iz Društva za upravljanje potraživanjima banaka (DUTB).

Prema zvaničnim informacijama, za kupovinu su zainteresovani strateški investitori i finansijski fondovi. Među njima će biti američka grupa "Dura Automotive Systems", u kojoj je u prošlosti jednu od vodećih funkcija držao Gerd Rozendal (Gerd Rosendahl), a koji je na početku jula postao predsednik Uprave kompanije "Cimos".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.