NavMenu

Programeri iz Srbije plasirali se u završnicu Imagine Cup - Andrej Čvoro i Nemanja Trifunović među šest finalista u Jokohami

Izvor: Danas Sreda, 15.06.2005. 11:05
Komentari
Podeli

Beogradska kancelarija Microsofta obaveštava da se nižu uspesi srpskih programera na ovogodišnjem Imagine Cup takmičenju koje se održava pod pokroviteljstvom Microsofta. U konkurenciji nekoliko stotina radova iz celog sveta, učenici Matematičke gimnazije Andrej Čvoro i Nemanja Trifunović plasirali su se među šest najboljih u kategoriji Vizuelne igre za srednje škole. Šansu da pokažu da su najbolji u svetu, ovi programeri imaće 27. jula u Jokohami na svetskom finalu Imagine Cup takmičenja.


Takmičenje u kategoriji Vizuelne igre za srednje škole od učesnika zahteva da kombinuju veštinu kodiranja i sposobnost izrade algoritma da bi osmislili i potom realizovali strategiju za višekorisničku igru čovek-na-čoveka. Pored naših predstavnika, u finale su se, u ovoj kategoriji, plasirala po dva tima iz Francuske i Japana.

Izuzetan rezultat naših najmlađih programera delom je zasluga i kompanije Sistem Pro d.o.o. iz Beograda, koja je u okviru škole za talentovanu decu oformila posebnu grupu za pripreme za Imagine Cup. Rezultat je prevazišao sva očekivanja: od ukupno 30 timova u svetskom polufinalu, čak sedam je bilo iz SCG, od kojih su se dva plasirala u finale u Jokohami.

Na svetsko finale u Jokohami već su se plasirali studenti Fakulteta organizacionih nauka Miloš Blagojević i Kostandin Dimitrijević u kategoriji Projektovanje softvera.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.