Izvor: Danas | Sreda, 15.06.2005.| 11:05
Izdvojite članak Odštampajte vest

Programeri iz Srbije plasirali se u završnicu Imagine Cup - Andrej Čvoro i Nemanja Trifunović među šest finalista u Jokohami

Beogradska kancelarija Microsofta obaveštava da se nižu uspesi srpskih programera na ovogodišnjem Imagine Cup takmičenju koje se održava pod pokroviteljstvom Microsofta. U konkurenciji nekoliko stotina radova iz celog sveta, učenici Matematičke gimnazije Andrej Čvoro i Nemanja Trifunović plasirali su se među šest najboljih u kategoriji Vizuelne igre za srednje škole. Šansu da pokažu da su najbolji u svetu, ovi programeri imaće 27. jula u Jokohami na svetskom finalu Imagine Cup takmičenja.


Takmičenje u kategoriji Vizuelne igre za srednje škole od učesnika zahteva da kombinuju veštinu kodiranja i sposobnost izrade algoritma da bi osmislili i potom realizovali strategiju za višekorisničku igru čovek-na-čoveka. Pored naših predstavnika, u finale su se, u ovoj kategoriji, plasirala po dva tima iz Francuske i Japana.

Izuzetan rezultat naših najmlađih programera delom je zasluga i kompanije Sistem Pro d.o.o. iz Beograda, koja je u okviru škole za talentovanu decu oformila posebnu grupu za pripreme za Imagine Cup. Rezultat je prevazišao sva očekivanja: od ukupno 30 timova u svetskom polufinalu, čak sedam je bilo iz SCG, od kojih su se dva plasirala u finale u Jokohami.

Na svetsko finale u Jokohami već su se plasirali studenti Fakulteta organizacionih nauka Miloš Blagojević i Kostandin Dimitrijević u kategoriji Projektovanje softvera.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.