Izvor: Beta | Petak, 14.08.2015.| 15:44
Izdvojite članak Odštampajte vest

Organizacije iz Niša i Sofije u "Balkanskom klasteru" - Projekat vredan 100.000 EUR

(Foto: Edhar/shutterstock.com)
"Kuća klastera" iz Niša i Fondacija za razvoj preduzetništva iz Sofije do maja naredne godine radiće na projektu "Balkanski klaster" koji Evropska unija (EU) finansira sa 100.000 EUR, čiji je cilj da podstakne privredni razvoj niškog regiona i regiona Sofije.

Direktor "Kuće klastera", Danka Milojković, istakla je na konfereniciji za novinare da će privrednom razvoju tih regiona doprineti saradnja klastera, malih i srednjih preduzeća i institucija.

Zahvaljujući projektu "Balkanski klaster" mali privrednici iz Niša i okolnih mesta, po njenim rečima, imaće priliku da se upoznaju sa poslovanjem malih privrednika u Sofiji i zahtevima bugarskog tržišta, kako bi i sami mogli da se pojave na tom tržištu.

Ona je naglasila da će "Kuća klastera" iskustvo partnera iz Bugarske u formiranju klastera, kao grupe povezanih preduzeća u istoj delatnosti, iskoristiti za razvoj klastera u niškom kraju.

Milojković je podsetila da u Sofiji postoji 69 klastera i da su zahvaljujući klasterskim organizacijama mali privrednici dobili pomoć iz fondova EU od 15 mil EUR. U Srbiji, kako je dodala, postoji 170 klastera.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.