NavMenu

EPS zabeležio gubitak od 10,5 milijardi dinara u 2014. godini

Izvor: Wise broker Četvrtak, 13.08.2015. 15:52
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
"Elektroprivreda Srbije" (EPS) zabeležila je prošle godine neto gubitak od 10,5 milijardi dinara (87,4 mil EUR) nakon što je godinu dana ranije ostvarila profit od 19,3 milijardi dinara, pokazuju podaci iz finansijskog izveštaja ove kompanije.

EPS je prošle godine u maju pretrpeo velike štete usled poplava koje su prekinule rad elektrana i kopova uglja rezultiravši uvozom uglja i električne energije. Konsolidovani poslovni prihodi pali su na 212,5 milijardi dinara sa 215,7 milijardi dinara ostvarenih godinu dana ranije, dok su poslovni rashodi skočili 3,2% na 188,95 milijardi dinara.

U julu ove godine, kompanija je saopštila da je završila prvu fazu reorganizacije te da sada funkcioniše kroz tri umesto dosadašnjih 14 pravnih lica - "EPS Distribucija", "EPS Snabdevanje" i proizvodna jedinica EPS.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.