NavMenu

Kinezi hoće našu garderobu - Prvi "Fashion Week Serbia" u Nimbu od 22. do 24. oktobra

Izvor: Dnevnik Sreda, 12.08.2015. 08:59
Komentari
Podeli

(Foto: fiphoto/shutterstock.com)
Prvi "Fashion Week Serbia" u kineskom gradu Nimbu biće održan od 22. do 24. oktobra, gde će kolekcije predstaviti pet srpskih modnih kreatora. Osim što je to značajno za naš svet mode, organizatori skreću pažnju na to da je Sajam mode bitan i za razvoj tekstilne industrije, te pozivaju ovdašnje proizvođače odeće da im se jave. Nimbo ima šest miliona stanovnika, a na stotinak kilometara je Šangaj, koji je uz Hongkong za Kineze svetski grad mode.

- Kinezi su raspoloženi za saradnju s našim tekstilnim preduzećima – kaže Damir Karćaš iz Društva srpsko-kineskog prijateljstva. – Zato radimo na tome da pronađemo preduzetnike koje će da odu tamo i izlože program koji rade. Apelujemo da nam se jave ukoliko žele da otvore tržište u Kini. Mi imamo način da ih predstavimo. Kinezi obećavaju da će doći 200 kupaca iz sveta tekstila, predstavnici trgovinskih lanaca i konfekcionari.

Oni hoće da kupe sve što je proizvedeno van Kine i spremni su da plate i više nego što kod njih košta. To je trend koji je prisutan već tri četiri godine i treba ga iskoristiti, ne samo zato što je Kina ekonomska sila već što je kinesko tržište najzad otvoreno za strance. Doskora je bila praksa da je kinesko tržište šilo za gotovo ceo svet, a sada oni hoće da kupe garderobu od drugih.

- Kod njih je sajam mesto gde se prodaje i kupuje, a ne kao ovde, da se dođe i pogleda. Kažu da im nedostaje dečja garderoba, taj region je najpoznatiji po proizvodnji muške garderobe, imaju razvijenu i liniju ženske odeće, ali kažu da im nedostaju. Mi nismo sigurni šta im to znači – naglašava Karćaš, i dodaje da su čuli za nas i da su raspoloženi za saradnju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.