NavMenu

Zatvoren dom za stare u Smederevu

Izvor: Novosti Utorak, 11.08.2015. 09:48
Komentari
Podeli
(Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)
Dom za stare "Mila" u Smederevu, koji je radio bez licence, zatvoren je u ponedeljak po nalogu inspekcije rada, zato što je poslovao bez potrebne dokumentacije, zbog čega će protiv vlasnika biti podnete prekršajne i krivične prijave.

Ovo je sedma ustanova ovog tipa koja je zatvorena od početka godine. Kako je utvrđeno u domu je boravilo 17 korisnika oko godinu dana.

- Dom je bez ijednog papira, korisnici nisu imali adekvatnu zdravstvenu negu, radnici nisu bili prijavljeni - rekao je Aleksandar Vulin, ministar za rad.
- Pored prekršajnih i krivičnih prijava biće podnete prijave i za protivpravno lišavanje slobode.

Vulin je apelovao na rodbinu da svoje roditelje i rođake nikada ne ostavljaju u domovima koji nemaju licencu i u kojima nemaju odgovarajuću negu. U ovom slučaju prijavu je podnela policijska uprava Smederevo. Vlasnik je prošle godine podneo zahtev za licencu - pošto nije imao adekvatnu dokumentaciju, zahtev je povučen u novembru, ali je dom nastavio da radi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.