Izvor: Tanjug | Nedelja, 09.08.2015.| 17:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

Autoput Obrenovac-Preljina biće završen do sredine 2017. godine

(Foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com)
Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva i infrastrukture najavila je u subotu (8. avgust 2015. godine) da će Koridor 11 od Obrenovca do Preljine, u dužini od oko 105 km, biti završen do sredine 2017. u punom profilu autoputa.

Mihajlović je povodom obeležavanja Dana građevinara Srbije -8. avgusta, obišla radove, zajedno sa direktorom "Koridora Srbije" Dmitrom Ðurovićem i v.d. direktora "Puteva Srbije" Zoranom Drobnjakom, na delu od Obrenovca do Uba i tom prilikom rekla da će ta deonica i deonica od Lajkovca do Ljiga biti završene, kao što je i predviđeno, do sredine 2017. godine.

Ona je podsetila da glavni izvođač radova na te dve deonice, kineska kompanija "Shandong Highspeed". Ona je rekla da će deonica od Ljiga do Preljine, na kojoj je angažovana azerbejdžanska firma "Azvirt" biti završena najkasnije do avgusta 2016. godine.

- Završili smo prošle godine deonicu Ub- Lajkovac (na kojoj su radile domaće firme), koja ide iz njive u njivu i sada završavamo autoput napred i nazad od Uba i Lajkovca - rekla je Mihajlović.

Na pitanje novinara kako će se graditi deonice od Surčina do Obrenovca i od Preljine ka Crnoj Gori, Mihajlović je rekla da se još pregovara o tome, koji će model finansiranja biti najbolji za državu, odnosno da li će se graditi koncesiono ili kreditima.

Mihajlović je rekla da se za deonicu od Beograda do Obrenovca razgovora sa paratnerima iz Azerbejdžana i da bi u narednih 1,5 meseci, mogli da budu pozanti rezultati razgovara.

- "Koridor 11" je značajan za regionalo povezivanje Srbije jer će povezati veliki broj gradova u Srbiji - istakla je Mihajlović.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.