NavMenu

Prodati RTV "Trstenik" i novosadski "Apolo"

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.08.2015. 16:48
Komentari
Podeli
(Foto: Tomislav Pinter/shutterstock.com)
Radio televizija Trstenik prodata je na javnom nadmetanju za 177.000 EUR konzorcijumu fizičkih lica, koji je predstavljao Vladimir Stevanović iz Trstenika.

Za kupovinu 100% kapitala Javnog preduzeća RTV "Trstenik", po početnoj ceni od 28.988,94 EUR, pristigle su četiri ponude.

To je bilo prvo javno nadmetanje prema novom Zakonu i Uredbi o privatizaciji, kao i po novom Zakonu o informisanju i medijima.

Na javnom nadmetanju su učestvovali: Milomir Ilić, zastupnik kompanije "Boss construction" (ponuda 29.000 EUR), Vladimir Stevanović, kao predstavnik konzorcijuma fizičkih lica (ponuda 30.000 EUR), Radojica Milosavljević (ponuda 29.000 EUR) i Bratislav Pavlović (ponuda 30.000 EUR).

Aukciji su prisustvovali i direktor RTV Trstenik Jovan Marinković i nekoliko zaposlenih.

- Ne mogu u ovom trenu da kažem da li je to dobro rešenje za RTV "Trstenik", odnosno za građane opštine Trstenik, koji su navikli da gledaju svoju televiziju. Videćemo, to će vreme da pokaže - rekao je Marinković.

Javno preduzeće "Apolo" Novi Sad prodato je preduzeću "Srbija danas" iz Beograda, koje je jedino dostavilo ponudu za kupovinu kapitala tog javnog informativnog preduzeća. Ostvarena prodajna cena je 174.950 EUR, što je ujedno bila i početna cena na javnom nadmetanju za prodaju kapitala JP "Apolo" Novi Sad.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.