NavMenu

"Victoria group" prihodovala 191,4 mil EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.08.2015. 17:02
Komentari
Podeli
"Sojaprotein""Sojaprotein"
Kompanija "Victoria group" je u prvih šest meseci 2015. godine ostvarila prihod od 191,4 mil EUR, što je za 31,5% više u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Zahvaljujići dobrim poslovnim rezultatima "Victoria group" je učvrstila poziciju najvećeg neto izvoznika prehrambeno-prerađivačkog sektora u Srbiji.

- Odlični finansijski pokazatelji za prvih šest meseci ove godine rezultat su unapređenja produktivnosti, određenih promena u poslovnoj i komercijalnoj politici i optimizacije poslovanja koji su započeti prošle godine – kaže Nikola Vujičić, direktor operacija "Victoria group".

- U prvih šest meseci ove godine u budžet Republike Srbije uplaćeno je 3,96 milijardi dinara na ime poreza, doprinosa i drugih dažbina. U narednom periodu u fokusu će biti dalji razvoj poslovanja naše fabrike "Sojaprotein" uz orijentaciju na proteinske proizvode dodate vrednosti sa primenom u prehrambenoj industriji.

S obzirom na to da je ova kompanija prisutna na 40 svetskih tržišta, u prethodnih nekoliko meseci ostvareni su i dobri rezultati izvoza. Za šest meseci plasiranje proizvoda u inostrane zemlje poraslo je za 26%, a ostvarena vrednost prelazi 78 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.