Izvor: Novosti | Sreda, 05.08.2015.| 13:23
Izdvojite članak Odštampajte vest

Vladičin Han traži pomoć od države za sanaciju mosta

Ilustracija (Foto: Aleksandar Parezanović)
Još nije saniran most koga je početkom februara ove godine nabujala Južna Morava porušila u Mazaraću, selu u opštini Vladičin Han koji spaja više sela u toj i susednoj, vranjskoj opštini. Opština Vladičin Han, kako je rekao Časlav Mladenović, direktor Direkcije za gradsko zemljište i puteve, kompletnu dokumentaciju sa projektom za sanaciju predala je Kancelariji za obnovu zemlje.

- Za sanaciju mosta treba oko šest miliona dinara. To je skupa investicija za našu opštinu - rekao je Mladenović.

I dok se čeka na Kancelariju, meštani Mazaraća, Priboja Vranjskog i Prevalca, Korbevca i Panevlja, snalaze se kako umeju i znaju da dođu do njiva sa druge strane obale.

- Još davne 1969. smo ostali bez mosta koji je odnela poplava. Sve do juna 2011. smo se patili bez adekvatnog prelaza preko reke. Mnogi su stradali na železničkom mostu prelazeći na drugu obalu reke kako bi došli do njiva. Gazilo se i preko vode tokom leta, išlo zapregom, traktorima. Jedini put je zaobilazni, oko 15 kilometara u jednom pravcu, preko Vranjske Banje. U ovoj krizi to nije malo pa smo sada opet u istoj situaciji, kao pre četiri godine - veli Staniša Nešić, predsednik Saveta MZ Mazarać.

On, kao i mnogi od 186 žitelja Mazaraća su ogorčeni na državu, što ni posle sedam meseci nisu sanirali jedini prelaz preko reke u tom kraju.

Meštani poručuju da su nekada dolazile delegacije, kada je most puštan u saobraćaj, a da sada nema nikog da vidi muku seljaka. Oni apeluju na nadležne da nađu načina da poprave most i omoguće im da normalno žive.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.