NavMenu

Kvartalni profit Societe Generale banke skočio 25%

Izvor: Tanjug Sreda, 05.08.2015. 10:56
Komentari
Podeli
Francuska Societe Generale banka u drugom kvartalu tekuće godine ostvarila je neto profit na nivou grupe od 1,35 mlrd EUR, uz rast od 25,2% u odnosu na isto razdoblje 2014. godine.

Prema konsenzusu analitičara, u posmatranom periodu je očekivan profit od 969 mil EUR, preneo je francuski list Kapital.

Istovremeno, ukupni prihodi povećani su 16,4%, na 6,87 mlrd EUR, dok su stručnjaci u proseku predviđali 6,13 mlrd EUR prihoda.

Što se tiče solventnosti, ova banka je drugi kvartal završila sa stopom vlastitog kapitala od 10,4%, što je za 31 bazni poen više nego u prethodnom tromesečju.

Iz banke naglašavaju da su najnovijim rezultatima premašili zacrtane ciljeve do kraja 2016, i da očekuju da stopa vlastitog kapitala tada dostigne 11%, umesto ranije prognoziranih 10%.

Kako se navodi u saopštenju banke, i plan ušteda, donet 2012, u celini je realizovan, a do kraja 2017. predviđene su nove uštede u visini od 850 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Air Serbia: U Beograd stigao osmi ATR 72-600, uskoro ulazi u saobraćaj

Aviokompanija Er Srbija (Air Serbia) saopštila je da je u Beograd stigao osmi avion ATR 72-600, koji bi posle obaveznih procedura trebalo da uđe u saobraćaj te kompanije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF. U boje i oznake srpske nacionalne avio-kompanije avion je ofarban u Tuluzu, a od 10. marta bio je u proceduri primopredaje i tehničkih kontrola u Francuskoj, navodi se u saopštenju. Izvršni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.