Izvor: eKapija | Subota, 01.08.2015.| 12:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rekonstrukcija beogradske Ulice Vuka Karadžića počinje 10. avgusta

Ulica Vuka Karadzića (Foto: Google Maps/screenshot)
Rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića počinje 10. avgusta i predstavlja deo projekta kojim će ceo taj potez biti pretočen u šetačku zonu, a sledeća ulica gde će se izvoditi radovi je Ulica cara Lazara, najavio je gradski menadžer Goran Vesić, prenosi Beoinfo.

On je ugostiteljima obećao da će se Grad Beograd potruditi da zbog gubitka prometa zakupcima poslovnog prostora Stari grad ne naplaćuje kiriju tokom radova, takođe da se ne plaćaju komunalne usluge, kao i da paušalcima bude naknadno smanjen porez, kako je to učinjeno i u Vojvode Stepe.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević je dodao da će grad pomoći ugostiteljima oko uklanjanja bašta.

– Rok za izvođenje radova je 120 dana, i za to vreme će biti kompletno zamenjena kišna i fekalna kanalizacija, kao i elektroinstalacije koje nisu menjane više od 50 godina, dok će na kraju nova šetačka zona biti popločana kamenom vrhunskog kvaliteta – naveo je Petronijević i zaključio da će sve radove izvesti javna beogradska preduzeća.

Zoran Damjanović, predstavnik vlasnika i zakupaca lokala u Ulici Vuka Karadžića, istakao je da već godinama čekaju da počne rekonstrukcija ove ulice, jer je već proglašena za pešačku zonu iako to faktički nije bila. On je istakao da se postojeće bašte u ovom obliku uklanjaju za sva vremena, jer će posle rekonstrukcije biti novo uređenje prostora sa novim drvoredom i kandelabrima, zbog čega će morati da se rade novi projekti za bašte.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.