Izvor: Beta | Subota, 01.08.2015.| 09:12
Izdvojite članak Odštampajte vest

Izgradnja deonice Ljig - Preljina najkasnije u avgustu 2016.

Ilustracija (Foto: mihalec/shutterstock.com)
Deonica Koridora 11 od Ljiga do Preljine biće završena najkasnije u avgustu sledeće godine, a posao bi mogao da bude obavljen i pre roka, izjavili su u petak (31. jul 2015. godine) ministarka građevinarsva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ambasador Azerbejdžana Eldar Hasanov.

Posle sastanka u Vladi Srbije Mihajlović je novinarima rekla da su azerbejdžanska kompanija "Azvirt" i srpske kompanije koje rade na deonici Ljig - Preljina završile 70% od vrednosti fizički ugovorenog posla.

- Očekujemo sledeće godine u avgustu najkasnije da ta deonica bude završena. Gledajući kako rade, moguće je da to bude i ranije - kazala je Mihajlović.

Na sastanku je zaključeno da su mogući i novi projekti, pre svega kada je reč o izgadnji obilaznice oko Beograda.

Mihajlović je rekla da će ekspertski tim u narednih mesec dana detaljnije razmotriti na kojim deonicama obilaznice oko Beograda bi moglo da se sarađuje sa Azerbejdžanom, a pomenuta je deonica od mosta na Savi do Bubanj potoka.

Azerbejdžanski amabasador istakao je da su velike azerbejdžanske firme zainteresovane i za privatizaciju u Srbiji.

- Investitorima su potrebni politička stabilnost i povoljan ambijent za ulaganje, a to Srbija ima - poručio je Hasanov.

On je naveo da Srbija i Azerbejdžan izuzetno dobro sarađuju, a tome su doprineli i dobri odnosi azerbejdžanskog predsednika Ilhama Alijeva sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.