NavMenu

Otvoren renovirani prelaz stari Horgoš

Izvor: Beta Petak, 31.07.2015. 11:26
Komentari
Podeli
(Foto: carina.rs)
Renovirani stari granični prelaz Horgoš, između Srbije i Mađarske, ponovo je juče pušten u rad. To će omogućiti da se novi granični prelaz Horgoš značajno rastereti tokom turističke sezone, saopšteno je danas iz Uprave carina.

- Putnici će nakon šest godina pauze ponovo moći da koriste stari granični prelaz Horgoš koji se nalazi u neposrednoj blizini novog prelaza i to odmah nakon svečanog otvaranja, tačnije od 15 časova - navodi se u saopštenju izdatom nakon otvaranja.

Dodaje se da su prelaz Horgoš-Reske 2 svečano otvorili prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peter Siđarto.

Stari granični prelaz Horgoš predviđen je isključivo za putnički promet i radiće svakog dana, uključujući i praznike, od 7 do 19 časova.

Tokom godine uglavnom će ga koristiti lokalno stanovništvo koje često prelazi granicu i to pešaci, biciklisti i traktoristi, dok će u sezoni i za vreme većih praznika biti omogućen promet putničkih vozila kako bi se smanjio pritisak na novi granični prelaz Horgoš.

Po Sporazumu između Vlada Srbije i Mađarske o graničnoj kontroli u drumskom, železničkom i vodnom saobraćaju potpisanom krajem januara 2012. godine, bilo je predviđeno otvaranje dva granična prelaza Bački Vinogradi - Ašothalom i stari Horgoš – Reske, što je sada do kraja realizovano.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.