NavMenu

Akceleratori u "Kamenicu 2" stižu do kraja godine

Izvor: Dnevnik Utorak, 28.07.2015. 15:46
Komentari
Podeli

(Foto: shutterstock.com)
Vlada Vojvodine saopštila je da je njena Uprava za kapitalna ulaganja potpisala ugovore sa dobavljačima aparata za zračenje za "Kamenicu 2" i dobavljačima prateće opreme. Višeenergetske linearne akceleratore s pratećom radiološkom opremom, o kojima se raspravljalo prethodnih meseci i zbog kojih je šest puta prekidan tender, po ugovoru će nabaviti firma "Maks tim" d.o.o. iz Beograda.

Firma "Kvark" d.o.o. iz Kragujevca nabaviće aparate za dozimetriju, kontrolu kvaliteta i verifikaciju. Multislajsne CT skenere "Kamenici 2" ugradiće "Siemens" d.o.o. iz Beograda, a "Comtrade system integration" d.o.o Beograd i "Pozitiv" d.o.o. Novi Sad odgovorni su za ugradnju aktivne i pasivne računarske mreže. Aparate i sredstva za imobilizaciju nabaviće "Orthoaid" d.o.o iz Beograda.

Ukupna vrednost nabavljene opreme iznosi nešto više od 1,1 milion dinara, a u tu sumu uračunat je i PDV.Prema uslovima u konkursnoj dokumentaciji, firme potpisnice ugovora obezbedile su garantni period na minimum šest godina, u okviru koga akceleratori moraju da budu u funkciji 365 dana, svih 24 časa, sa dozvoljenim maksimalnim prekidom od 10 dana u jednoj kalendarskoj godini. U slučaju da je uređaj u kvaru više od 10 dana ukupno tokom jedne kalendarske godine, dobavljač je dužan da bez odlaganja nadoknadi troškove zdravstvenim ustanovama u iznosu od 6.400 evra za svaki dan za koji uređaj ne radi, za svaki uređaj posebno.

Kako ističu u Vladi Vojvodine, u toku je priprema bunkera u objektu "Kamenice 2", kako bi kupljena oprema bila isporučena u najskorije vreme.Ovim potpisivanjem ugovora o kupoprodaji višeenergetskih linearnih akceleratora sa pratećom radiološkom opremom za opremanje "Kamenice 2", obezbeđena je najsavremenija medicinska oprema neophodna za lečenje onkoloških pacijenata u Vojvodini. Kupovinom ovih aparata obezbediće se oprema koja će omogućiti primenu novih tehnika u terapijskom lečenju, a samim tim predstavlja i značajan napredak u lečenju onkoloških pacijenta.

Treba reći i da su pokrajinska sekretarka za zdravstvo dr Vesna Kopitović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nebojša Malenković ranije rekli da se očekuje da će oprema biti isporučena i stavljena u rad do kraja godine. Tender za nabavku linearnih akceleratora tako je praktično završen posle više od dve godine od njegovog raspisivanja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.