NavMenu

Rok za prodaju "Prve petoletke" produžen do 7. avgusta

Izvor: Beta Ponedeljak, 27.07.2015. 13:00
Komentari
Podeli
Agencija za privatizaciju saopštila je danas da je produžila rok za prodaju 70% društvenog kapitala akcionarskog društva "Prva petoletka – Delovi" u Novom Pazaru, po početnoj ceni od više od 2,1 mil EUR. Kako se navodi, ponude za kupovinu se mogu podneti do petka, 7. avgusta u 14.00, a svi zainteresovani prodajnu dokumentaciju mogu uzeti do 31. jula u 15.00.

Otvaranje ponuda će biti održano 12. avgusta u 13.00 u prostorijama Agencije za privatizaciju.

Dodaje se da pravo učešća u kupovini ove fabrike imaju pravna i fizička lica ili konzorcijumi koji se bave metalno-prerađivačkom industrijom.

Svi koji žele da učestvuju u javnom nadmetanju za kupovinu "Prve petoletke – Delovi" moraju uplatiti depozit od 214.000 EUR, dok za otkup prodajne dokumentacije moraju izdvojiti još 100.000 dinara, ističe se u saopštenju.

Naglašava se da ukoliko dođe do prodaje 70% kapitala "Prve petoletke – Delovi", dug tog preduzeća prema državnim poveriocima biće otpisan.

Pogon "Prve petoletke" iz Trstenika u Novom Pazaru zapošljava 29 radnika, a odlukom Agencije za privatizaciju ta kompanija nije otišla u stečaj jer je njeno poslovanje ocenjeno kao održivo.

Agencija za privatizaciju podseća da su pored ovog preduzeća, u toku i konkursi za privatizaciju Regionalne radio televizije Novi Pazar i Holding kompanije "Raška".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.