NavMenu

Fond za razvoj odobrio 979 miliona dinara kredita

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.07.2015. 15:17
Komentari
Podeli

Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio je još 48 kredita u vrednosti od 979.621.141 dinara po osnovu Programa za 2015. za preduzetnike i pravna lica.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva privrede, krediti mogu da se koriste za investicije, nabavku opreme i sirovina, kao i po Programu za privrednike iz poplavljenih područja.

Upravni odbor fonda je odobrio i dva reprograma za privredne subjekte koji imaju problem u poslovanju i vraćanju kredita.

Kako bi se nastavilo sa podrškom privrednim subjektima, Vlada Srbije je prošle godine, preko Fonda za razvoj, ponovo pokrenula kreditiranje privrede posle zastoja koji je nastao početkom 2014. godine.

Ukupan broj kredita koje je Fond za razvoj odobrio u ovoj godini je 247, a njihova ukupna vrednost 5.379.214.723 dinara.

Ova sredstva su namenjena domaćoj privredi i mogu se koristi za čitav niz aktivnosti koje će unaprediti poslovanje i doprineti novom zapošljavanju.

Krediti se mogu koristiti za rekonstrukciju postojećih ili izgradnju novih objekata, modernizaciju proizvodnje novom opremom, obezbeđivanje obrtnih sredstava, ali i kao podsticaj početnicima kroz start ap kredite za one koji žele da se dokažu u preduzetništvu, dodaje se u saopštenju ministarstva.

Krediti Fonda za razvoj se odobravaju po veoma povoljnim kamatama i sa dužim rokovima otplate.

Konkurs je otvoren tokom cele godine, dodaje se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.