NavMenu

Bespovratna sredstva malim i srednjim preduzećima i ženskom preduzetništvu

Izvor: eKapija Sreda, 22.07.2015. 14:43
Komentari
Podeli
(Foto: Family Business/shutterstock.com)
Nacionalna agencija za regionalni razvoj raspisala je Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava projektima podrške razvoju konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća, preduzetnika i zadruga, kao i razvoju ženskog preduzetništva.

Bespovratna sredstva će se odobravati za uređenje poslovanja u skladu sa zahtevima međunarodnih standarda poslovanja i obeležavanje proizvoda "CE" znakom, za novi dizajn proizvoda i ambalaže, elektronsku prezentaciju, kao i poboljšanje postojećih i razvoj novih proizvoda i usluga. Malim i srednjim preduzećima, preduzetnicima i zadrugama, sredstva se dodeljuju, u zavisnosti od aktivnosti, u iznosu od 50.000 do 500.000 dinara.

NARR će refundirati iznos do 50% od ukupnog iznosa opravdanih troškova projekta bez PDV-a.

Projekat podrške ženskom preduzetništvu kroz dodelu bespovratnih finansijskih sredstava za cilj ima povećanje broja žena u biznisu i veću vidljivost uspešnih žena.

Sredstva se dodeljuju u iznosu od 50.000 do 300.000 dinara. NARR će refundirati iznos do 65% od ukupnog iznosa opravdanih troškova projekta bez PDV-a.

Rok za podnošenja prijava je 19. avgust 2015. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.