NavMenu

Počela letnja škola programiranja kompanije "Comtrade"

Izvor: eKapija Ponedeljak, 20.07.2015. 15:16
Komentari
Podeli

Danas je u tehnološkom centru kompanije "Comtrade" u Beogradu počela "EdIT 2015" letnja škola programiranja. Tokom naredne dve nedelje, odnosno 10 radnih dana, 13 polaznika ovogodišnjeg "EdIT"-a će u simuliranom radnom okruženju proći kroz celokupan proces razvijanja jedne aplikacije.

Pored Beograda, "EdIT" letnja škola programiranja kompanije "Comtrade" održava se još i u Kragujevcu, Banjaluci, Sarajevu, Ljubljani i Mariboru.

Polaznicima "Comtrade"-ove besplatne letnje škole programiranja je omogućeno da uz dvonedeljnu edukaciju i timski rad steknu dodatno praktično iskustvo koje će im svakako biti od velike koristi u budućem radu.

EdIT letnja škola programiranja postoji još od 1996. godine, pa se kompanije "Comtrade" svake godine vrlo ozbiljno priprema za ovaj događaj.

- Letnja škola programiranja je veoma bitna za našu kompaniju, jer pomoću nje na pravi način obrazujemo naš potencijalni budući kadar. Tokom dve nedelje učimo studente kako se u pravim softverskim kompanijama razvija softver od početka do kraja. Svake godine imamo sve veći broj prijavljenih, ali je najbitnije da su to veoma kvalitetna deca koja žele da rade i stiču nova znanja. Ove godine je za Beograd bilo 105 prijava, a izabrano je 13 studenata. Inače, ukupan broj prijava u svim mestima u kojima se održava "EdIT" ove godine je 350, a od tog broja izabrano je 73 studenta - istakla je Danijela Kuzmanović iz HR odeljenja kompanije "Comtrade".

– Značaj EdIT-a za kompaniju "Comtrade" je zapravo upoznavanje sa potencijalnim budućim kadrovima, odnosno sticanje utiska kako se oni snalaze u realno simuliranom radnom okruženju. Pravi utisak o budućem zaposlenom je teško steći iz CV-ja i par razgovora, a naročito je gotovo nemoguće proceniti kandidata koji nema prethodnog radnog iskustva na ovaj način – istakao je Rade Radumilo, direktor ovogodišnjeg "EdIT"-a, Senior Software Engineer u kompaniji "Comtrade".

Ovogodišnja tema je EdIT-a je "Safety life tracking". Reč je o projektu izrade korisničke aplikacije za nadzor puteva i praćenje saobraćaja. Cilj projekta je sinhroni prikaz video snimka i pozicije na mapi preko web aplikacije.

Polaznici EdIT-a biće podeljeni u tri tima i radiće nezavisno jedni od drugih, a na kraju druge nedelje će braniti aplikaciju koju su kreirali sa svojim mentorima. Oni će takođe na dnevnom nivou pisati izveštaje i raditi sve ono što rade i profesionalni programeri koji su zaposleni u kompaniji "Comtrade".

EdIT 2015 u Beogradu će trajati do 31. avgusta.

Firme:
Comtrade Comtrade
Komentari
Vaš komentar

Top priče

07.05.2024.  |  Vesti

Nemačka od 1. juna menja pravila za građane Zapadnog Balkana

Državljani Srbije, BiH, Crne Gore, Severne Makedonije i Albanije uživaće privilegovan pristup tržištu rada Nemačke od 1. juna 2024. godine, prema Uredbi o Zapadnom Balkanu. To je zbog toga što je Nemačka odlučila da udvostruči broj viza koje će državljanima ovih šest zemalja dobijati u svrhu rada godišnje na 50.000, koje će od juna 2024. godine izdavati Federalna agencija za rad, prenosi SchengenVisaInfo, a prenosi Indikator.ba.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.