Izvor: eKapija | Četvrtak, 16.07.2015.| 09:33
Izdvojite članak Odštampajte vest

Konstituisan novi Upravni i Nadzorni odbor Udruženja informatičara u zdravstvu Srbije

(Foto: isak55/shutterstock.com)

Udruženje informatičara u zdravstvu Srbije (UIZS) dobilo je nove članove Upravnog i Nadzornog odbora u petak, (26. juna 2015. godine), na sastanku Upravnog i Nadzornog odbora, u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju i ortopedsku protetiku u Beogradu, saopšteno je iz Udruženja.

Sa sastanka je poručeno da će Udruženje i dalje raditi na unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite u skladu sa osnovnim načelima zdravstvene zaštite primenom zdravstvene informatike, kao i na ostalim ciljevima Udruženja od kojih su najvažniji strateški rad na unapređenju informacionih sistema u zdravstvu, promocija primene informatike na svim nivoima zdravstvene zaštite, u oblasti javnog zdravlja, zdravstvene statistike i biomedicinskih istraživanja i unapređenje profesionalnog i društvenog položaja informatičara u zdravstvu.

Novi članovi Upravnog odbora su Milenko Mitrović, koji je novoizabrani predsednik Udruženja i po funkciji član Upravnog odbora, Ivan Ristić, Zorana Bizetić, Nada Miklja, Ivan Milijić, Slobodan Tomić i Dragan Topić.

Novi članovi Nadzornog odbora su Andija Jeremić, Ljubica Miljanić i Dejan Stevanović. Predsednik je po broju glasova Andrija Jeremić.

Predajom pečata Udruženja izvršena je primopredaja dužnosti dosadašnjeg (Ivana Ristića) i novog predsednika UIZS (Milenka Mitrovića).

Usvojen je program rada u narednom periodu i izabrani koordinatori koji će voditi pojedine aktivnosti iz programa.

Najavljeno je intenziviranje aktivnosti Udruženja na uspostavljanju što bolje komunikacije sa relevantnim subjektima radi unapređenja poslovnog okruženja koje će pogodovati optimalnom korišćenju IKT resursa u zdravstvu Srbije, stoji u saopštenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.