Izvor: Danas | Četvrtak, 02.08.2007.| 11:38

Otvorena fabrika flaširane izvorske vode "PMV Tronoša" - vrednost investicije 5,5 mil EUR

Tronoša

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Slobodan Milosavljević, pustio je juče (1. avgust 2007. godine) u Koreniti kod Loznice u rad fabriku za proizvodnju flaširane izvorske vode "PMV Tronoša".

Milosavljević je, otvarajući fabriku, rekao da je voda jedan od najznačajnijih resursa Srbije, kao i da je uveren da će investicija u novu fabriku, ali i ukupna politika Vlade Srbije doprineti da taj resurs u značajnoj meri postane faktor ekonomskog razvoja.

Ocenivši da otvaranje fabrike u Koreniti osim privrednog ima i duhovnu stranu, Milosavljević je pozdravio investiciono partnerstvo SPC, privatnih investitora i lokalne zajednice.

Otvaranju fabrike prisustvovali su i ministar vera Radomir Naumov, episkop šabački Lavrentije i predstavnici JP "Srbijašume", Privredne komore Srbije, Mačvanskog okruga i lokalne uprave.

Prirodna voda "Tronoša" izvire u parku istoimenog manastira kod Loznice, negazirana je, blago mineralna i visokog je kvaliteta. Proizvodni kapacitet fabrike je 6.000 boca od litar i po na sat, a do kraja naredne godine, kada bude uvedena i druga proizvodna linija, trebalo bi da bude povećan na 10.000 boca na sat.

Za sada je zaposleno 20 radnika, vrednost investicije je 5,5 mil EUR, a do sada je uloženo 3 mil EUR.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.