Izvor: eKapija | Petak, 10.07.2015.| 11:07
Izdvojite članak Odštampajte vest

Pivo po češkoj licenci - Vršačka fabrika "Moja voda" počinje proizvodnju alkoholnog pića od novembra

Fabrika za flaširanje vode "Moja voda" uskoro bi mogla da počne da proizvodi pivo, u saradnji sa jednom poznatom češkom firmom, najavio je Darko Gavrilović, pomoćnik predsednika opštine Vršac, javlja "eVršac".

Gavrilović je u izjavi za TV "Lav" rekao da se intenzivno radi na projektu, koji bi mogao da rezultira izgradnjom male pivare u Vršcu, kapaciteta 1.200 litara po jednoj šarži. Proizvodna linija bi bila smeštena u pogonima fabrike "Moja voda" i mogla bi da počne sa radom već u novembru.

- Imamo veoma dobru vodu, čije mogućnosti nismo sasvim iskoristili. Česi su prilikom posete fabrici čak rekli da ona ne mora dalje da se prečišćava, već može da ide direktno u proizvodnju. Česi bi davali licencu i sirovine, a mi vodu, kaže Gavrilović.

Za početak bi se punila samo burad za točenje, kapaciteta 10, 20 i 50 litara, a kasnije bi se prešlo i na punjenje u flaše, jer u fabrici postoji i punionica za flaše.

- Nadamo se kvalitetu, a ne kvantitetu. Pravilo bi se i crno i svetlo pivo. Ideja je da to bude naše pivo i da, za početak, pokrijemo vršačko tržište, ali postoji mogućnost da u konačnom dogovoru pivo nosi i ime brenda češkog partnera. U tom slučaju, mi bismo bili ekskluzivni zastupnci tog brenda za Srbiju - dodao je Gavrilović, prenosi "eVršac".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.