Izvor: eKapija | Četvrtak, 09.07.2015.| 10:41
Izdvojite članak Odštampajte vest

Niža cena dnevne parking karte u plavoj zoni u Beogradu - Popust od 50% za plaćanje u roku od osam dana

Grad Beograd je na predlog JKP "Parking servis" snizio cenu dnevne karte odnosno naloga za plaćanje parkiranja u plavoj zoni za sve korisnike usluge parkiranja vozila na opštim pakiralištima u ovoj zoni, fizička i pravna lica.

Nova cena dnevne parking karte u plavoj zoni od danas je 720 dinara, što praktično znači da oni koji dobiju nalog za plaćanje dnevne karte imaju mogućnost da ga regulišu u periodu od osam dana po upola nižoj ceni tj. za 360 dinara. Oni koji prekorače rok za plaćanje od osam dana od datuma izdavanja plaćaju pun iznos.

Prema rečima direktora JKP "Parking servis" Andrije Čupkovića, ovo preduzeće je prošle godine finansijski konsolidovano i ima mogućnosti da za svoje korisnike uvede olakšice pri plaćanju parkiranja.

– Na inicijativu Opštine Zemun i JKP "Parking servis", gradonačelnik je doneo Odluku o smanjenju cene dnevne karte u plavoj zoni. Kako je cena dnevne parking karte bila 1.870 dinara u svim zonama, smatrao sam da je logično i pravedno prema našim korisnicima da njena cena u zoni koja nema vremensko ograničenje i nalazi se van centralnog gradskog jezgra bude znatno niža. Svestan sam ekonomske situacije i mogućnosti naših građana i zato usklađujemo cene i kavalitet usluga koje pružamo. Građani treba da znaju kako se troši njihov novac kojim oni svakodnevno plaćaju parkiranje – naveo je Čupković.

Cena parkiranja na opštim parking mestima u zoni bez vremenskog ograničenja je 35 dinara, dok je cena višesatne karte za parkiranje 285 dinara.

Nova cena dnevne parking karte odnosno naloga je 720 dinara tj. 360 ukoliko se plati u roku od osam dana od dana izdavanja, a ova karta važi od trenutka izdavanja do istog vremena u prvom sledećem danu u kome se naplaćuje parkiranje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.