NavMenu

"Telefonija" se priprema za izlazak na A listing Beogradske berze

Izvor: Glas javnosti Utorak, 31.07.2007. 10:52
Komentari
Podeli

Preduzeće "Telefonija", čija je osnovna deletnost proizvodnja i izgradnja telekomunikacione infrastrukture i pružanje usluga iz te oblasti, priprema za izlazak na A listing Beogradske berze. Direktor marketinga "Telefonije", Ljubinko Veljković, rekao je da su pripreme u toku i da u tom preduzeću očekuju da se najkasnije do jeseni pojave na A listingu.

- Do sada su u naše akcije već ulagali institucionalni investitori, ali bez obzira na to očekujemo da izlaskom na A listing privučemo još stranih investitora - kazao je Veljković i dodao da su investitori potrebni, jer je za ovu godinu planirana i dokapitalizacija preduzeća.

Akcijama "Telefonije" na Beogradskoj berzi trguje se od maja 2005. godine, a od marta ove godine nalaze se na režimu kontinuiranog trgovanja. Cena akcije na poslednjem trgovanju iznosila je 13.750 dinara.

Premja podacima iz bilansa uspeha, poslovni prihodi "Telefonije" u 2006. godini iznosili su 1.146 milijardi dinara, a rashodi 1.065 milijardi dinara. Neto dobit "Telefonije" u 2006. godini bila je oko 54.87 miliona dinara.

U strukturi vlasništva "Telefonije" uglavnom učestvuju fizička lica, a od pravnih lica tu su Fond "Delta Generali" i Društvo za upravljanje investicionim fondovima "ZB Invest". U vlasništvu učestvuju i provajder "Beotelnet", "GasTel" i "Telefonija Brčko".

"Telefonija" je u sektoru telekomunikacija lider na tržištu Srbije, sa procentualnim učešćem od oko 30%.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.