Izvor: eKapija | Utorak, 07.07.2015.| 14:28
Izdvojite članak Odštampajte vest

Šta je to što zaista želim da uradim u životu?

Udruženje za podsticanje preduzetništva "Živojin Mišić " podiglo je prvi "Before I Die" zid u Beogradu, na Adi Ciganliji. Zid je otvoren u subotu, 4. jula, kako bi posetioci i prolaznici mogli da zapišu svoje želje na zid tokom celog leta i jeseni.

"Before I Die Wall" je globalna inicijativa pokrenuta od strane Candy Chang iz Nju Orleansa, a ideja je vrlo brzo prihvaćena i trenutno broji preko 1000 zidova širom sveta. Suština "Before I Die" zida su natpisi slučajnih prolaznika na njemu, izazvan i pitanjem "Šta je to što zaista želim da uradim u životu?". Pored zida se uvek nalaze krede, a nastavak rečenice "Before I die i want to…" ili na srpskom "Pre nego što umrem želim da…" ima najrazličitije završetke – mešavine ljubavi, sreće, tuge, čežnje, zahvalnosti i tako dalje. Ovaj globalni umetnički pokret stigao je i u Beograd, na Adu Ciganliju pa sada i naši građani mogu biti deo ovog svetskog trenda. Zid se nalazi na makiškoj strani Ade, nedaleko od velikog parkinga.

Udruženje za podsticanje preduzetništva "Živojin Mišić" osnovala je domaća, srpska kompanija "Devana Technologies" iz želje da deo svog profita uloži u razvoj društva i ekonomski napredak zemlje. Kroz različite projekte, Udruženje se trudi da podstiče preduzetnički duh kod mladih i da razvija osobine koje svaki budući preduzetnik treba da poseduje. Podizanjem "Before I Die" zida, udruženje želi da podseti sve građane na ono što zaista žele da postignui, konačno, ohrabri ih da preduzmu prve korake u ostvarenju svojih želja.

Zainteresovani za detalje i podršku projektu mogu posetiti stranicu "Facebook" stranicu ili kontaktirati koordinatore na e-mail: info@zivojinmisic.rs.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.