NavMenu

Uredba o korišćenju sredstava za infrastrukturu - 500 miliona dinara za putne, komunalne, energetske i turističke objekte

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 30.07.2007. 15:44
Komentari
Podeli

Vlada Srbije objavila je u "Službenom glasniku" Uredbu o utvrđivanju programa o rasporedu i korišćenju sredstava za projekte putne, komunalne, energetske i turističke infrastrukture u ovoj godini, u ukupnom iznosu od 500 miliona dinara.

Sredstva su namenjena za Palić, Divčibare, Sokobanju, Staru planinu, Goliju, Vlasinu, Kučajske planine, Taru, Zlatar, Gornje i Donje Podunavlje i Zlatibor.

Za Palić je predviđeno 150 miliona dinara za rekonstrukciju objekta Velike terase i izgradnju kanalizacije, za Divčibare 19 miliona dinara za izgradnju lokalnih puteva, izradu projekata vodosnabdevanja i izgradnju elektroenergetskih objekata i visokonaponskog voda.

Za Staru planinu predviđeno je 285 miliona dinara za rekontrukciju elektromreže na potezu Balta- Berilovac-Crni vrh i izgradnju trafo-stanice na lokaciji Konjarnik. Novac je namenjen i za projektovanje i izgradnju sistema za vodosnabdevanje i prečišćavanje otpadnih voda, proširenje puta od Crnog vrha do skretanja za planinarski dom. Prva faza izgradnje skijališta "Stara planina" takođe će biti finansirana ovim sredstvima.

Za Donje Podunavlje predviđeno je 1,8 miliona dinara za uređenje i korišćenje zemljišta za rekreaciju, uređenje trening staza, obale reke i izgradnju vidikovca.

Sredstva u iznosu od 12 miliona dinara namenjena su za osvetljenje Resavske pećine u Kučajskim planinama, a 12,7 miliona za Zlatibor, gde treba da se izgradi trafo- stanica na Torniku i turistička staza do spomenika.

Sokobanja će dobiti 19,5 miliona za izgradnju, rekonstrukciju i uređenje ulica, trotoara, pešačkih staza i postavljanje turističke signalizacije.

Korisnici sredstava mogu biti turističke organizacije ili pravna lica kojima su povereni poslovi turističkih organizacija, privredna društva, preduzeća i druge organizacije čiji je osnovač vlada ili lokalna samouoprava.

Zahtevi se podnose Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, koje će dodeliti sredstva na predlog posebne komisije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.