Izvor: eKapija | Petak, 03.07.2015.| 12:18
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Car4Use" za 2 meseca registrovao 250 članova - Automobile iznajmljuju poslovni, ali i porodični ljudi

(Foto: car4use.com)
Za dva meseca rada prvog car sharing servisa na Balkanu, "Car4Use" registrovano je oko 250 članova, a korisnici su iz svih delova grada, kažu u ovoj kompaniji.

- To su poslovni ljudi, koji shvataju prednosti korišćenja car sharing servisa, koje se ogledaju u uštedi vremena, ali i novca. Imamo dosta mladih korisnika, koji nemaju svoj automobil, a ima i dosta porodičnih ljudi koji naše automobile koriste kao dodatno vozilo. Nekoliko korisnika koji poseduju svoj automobil, ipak su se odlučili da postanu članovi "Car4Use" kluba, jer im je korišćenje našeg automobila mnogo isplativije - kaže za "eKapiju" Jelena Jevtović, direktorka ove kompanije.

Minimalno vreme za korišćenje iznajmljenog vozila je 15 minuta, dok maksimalno vreme nije ograničeno. Sat vremena vožnje košta od 1000 do 1440 dinara, u zavisnosti od paketa koji korisnik odabere. U cenu su uračunati i gorivo i osiguranje.

Jevtović kaže da na svakoj beogradskoj opštini imaju parking mesta, sa kojih korisnici mogu da preuzmu automobil. Objašnjava da bi neko postao korisnik, prvi korak je registracija na sajtu www.car4use.com. Nakon toga, kaže Jevtović, korisnici potpisuju ugovor o korišćenju, u našoj poslovnici, ili ugovor donosimo korisnicima na lokaciju koja njima odgovara.

Ceo sistem funkcioniše preko "Car4Use" aplikacije. Putem aplikacije se rezervise, ali i otključava i zaključava automobil.

Prvi car sharing servis na Balkanu, "Car4Use", zvanično je počeo sa radom 4. maja 2015. godine.

Osim klasičnog car sharinga, namenjenom fizičkim licima, kompanija "Car4Use" nudi i usluge company sharinga.

- Pravna lica imaju posebne povoljnosti zavisno od njihove potrebe za uslugama "Car4Use" servisa. U okviru company sharing usluge, korisnici imaju mogućnost Real Time praćenja vozila i mnogih drugih parametara. Mnogo kompanije već su prepoznale car sharing servis kao priliku da nabave potrebni automobil, a da pritom uštede velika novčana sredstva koja bi morala da izdvoje za kupovinu novog automobila - zaključuje Jelena Jevtović.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.