NavMenu

Uskoro modernizacija niškog aerodroma

Izvor: Južne vesti Petak, 03.07.2015. 12:11
Komentari
Podeli
(Foto: nis-airport.com)
Nakon dolaska "Wizz Air"-a u Niš i uvećanja broja putnika, gradske vlasti planiraju da rekonstruišu prilazni put, otvore fri-šop i prošire carinski terminal.

Od 25. juna šareni avioni mađarske avio-kompanije maltene svakog drugog dana poleću i sleću sa i na niški aerodrom.

Frekvencija saobraćaja i ljudi se znatno uvećala, a kako kaže gradonačelnik Niša Zoran Perišić gužve ima i na carinskom terminalu na koji stiže roba onih preduzeća koji je prevoze avionom.

- Desetak miliona dinara će Grad uložiti da proširi carinski terminal i obezbedi veći prostor za sve kamione, koji dolaze u sve većem broju da se njihov teret ovde ocarini - kaže Perišić.

Gradonačelnik kaže da je izdat i nalog za rekonstrukciju ulice koja od kružnog toka na Bulevaru 12. februara vodi do aerodroma.

- Preduzeće za puteve koje radi na teritoriji Opštine Crveni Krst trebalo bi da obnovi ovu deonicu. Ona je dosta frekfentna, a asfalt je propao tako da ćemo i time malo da ulepšamo i olakšamo putnicima - kaže Perišić.

U toku je i nabavka za signalizaciju, kako bi Aerodrom bio vidljiviji, a i putnici bi u čekaonici trebalo da dobiju nove pogodnosti.

Očekujemo da se u narednih tridesetak dana postane funkcionalan i deo namenjen odlazećim putnicima sa fri-šopom. da ponudimo onima koji idu iz Niša i neke uspomene na Niš, jer će tu biti prisutna i Turistička organizacija Niša - rekao je Perišić.

Podsetimo, komercijalnih letova na redovnim linijama sa aerodroma "Konstantin veliki" nije bilo od oktobra 2012. i odlaska "Montenegro Airlines"-a.

Trenutno, tri puta nedeljno do Malmea lete avioni "Wizz Air"-a, a ista kompanija iz Niša, dva puta nedeljno, saobraća do Bazela.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.