Izvor: eKapija | Petak, 03.07.2015.| 10:29
Izdvojite članak Odštampajte vest

Svojim putem stvaramo nove prilike - Inspirativni govornici na 6. "Business Cafe"-u

Gosti sinoćnog Biznis kafea (BusinessCafé) bila su dva preduzetnika sa zavidnom karijerom. Jedan je početnik u samostalnom biznisu sa velikim korporativnim iskustvom. Drugi već dvadeset godina uspešno pliva u privrednim vodama, a danas menja kurs.

Prisutni gosti čuli su priče Vladimira Miletića, pisca i blogera, koji se nedavno odvažio da napusti direktorsku fotelju i krene u nove izazove i Branimira Brkljača, vlasnika kuće ideja "TerraPanonica", koji posle dvadeset godina rada u kompaniji "Studio Moderna" (Kosmodisk, Top Shop), kreće u novi preduzetnički poduhvat.

Inspirativni govornici su se saglasili da su za preduzetništvo osim entuzijazma neophodni i permanentno obrazovanje i veliki rad. Prisutne su ohrabrili da slede svoj put, instinkt i intuiciju, pre nego biznis plan i motivisali ih da šanse traže u ograničenjima, jer one ne stanuju na očiglednim mestima. Za njih je izazov samo ono što na prvi pogled delujene izvodljivo i nepodržano od većine.

- Verujem da dobra ideja mora da prođe kroz tri faze: prvo ti se smeju, potom te ignorišu, a onda ti se pridruže - istakao je Brkljač, a svoj stav može da potkrepi činjenicom da je bio na čelu kampanje za proizvod "Kosmodisk", sa čuvenim sloganom "Izgleda šašavo, ali mene leđa više ne bole", koji je prodat u tri miliona primeraka.

Brkljač je naglasio da je "zaboravljanje novo učenje" i da će se u narednom period fokusirati na "Kuću ideja" u Mokrinu.

- Ideja je da se zaboravi ono što smo do sada naučili i da se fokusiramo na nova znanja, na ideje mladih i njihovu energiju. "Kuća ideja" u Mokrinu biće otvorena za stručnjake, umetnike, preduzetnike i kreativace. Želimo da pruži priliku svakom ko bude inspirisan kapacitetima ovog imanja da realizuje svoju zamisao. Bogatim programom radionica, seminara, izložbi, predavanja i umetničkih kolonija, "Kuća ideja" će biti centar nove kreativnosti i inovacija.

Vladimir Miletić, poznat po ličnom blogu "Dnevnik jednog direktora", takođe veruje u čari izazova jer "kada nema izazova, čovek se opusti i ne uči". Osim lične priče o učenju u procesu pisanja knjige "Na putu do vrha", koja broji dane do izlaska iz štamparije, od Miletića su preduzetnici mogli da čuju i koliko je važno okružiti se ljudima spremnim da žive i rade strasno. Naglasio je da je "Business Café" pravo mesto susreta ljudi koji dele ove vrednosti i da ga zato posećuje od prvog dana.

Šesti "Business Café", "Hrabro svojim putem stvaramo nove prilike", održan je 2. jula 2015, u prijatnom ambijentu Azzaro RED kluba u Novom Beogradu. O idejama rođenim tokom ovog susreta biće govora na sledećem"Business Café"-u već sredinom septembra.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.