NavMenu

Valjaonica "Impol Seval" u prvih šest meseci ove godine proizvela rekordnih 30.679 tona robe

Izvor: Tanjug Petak, 27.07.2007. 15:05
Komentari
Podeli

Valjaonica aluminijuma "Impol Seval" u Sevojnu kod Užica proizvela je u prvih šest meseci ove godine rekordnih 30.679 tona robe, 66% više nego u istom periodu lane, izjavio je direktor Ninko Tešić.

On je naglasio da to najveća polugodišnja proizvodnja koju je valjaonica u Sevojnu ostvarila za 32 godine postojanja.

Prema Tešićevim rečima, u zemlje Evropske unije je izvezeno oko 95% ukupne proizvodnje, u vrednosti 35 mil EUR, čime je "Impol Seval" zadržao poziciju jednog od najvećih izvoznika u Srbiji.

- U Valjaonici aluminijuma u Sevojnu od kada je preduzeće pre 5 godina privatizovano investirano je 34 mil EUR, što je omogućilo realizacija oko 70 projekata, proširenje asortimana proizvoda i osmostruko povećanje produktivnosti - naglasio je Tešić.

-U toku je definisanje strategije razvoja Valjaonice za period od 2008. do 2012. godine, kao i izrada analize tržišta i plasmana proizvoda, koja će biti osnova za donošenje odluka u kom pravcu će se dalje razvijati proizvodni program, odnosno, da li će se ići na proširenje kapaciteta hladne valjaonice ili na izgradnju nove presaonice - rekao je Tešić.

Tagovi:
Ninko Tešić
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.