NavMenu

Italijanski "Alkemica solutions" otvorio pogon za reciklažu u Novom Sadu

Izvor: eKapija Utorak, 30.06.2015. 14:09
Komentari
Podeli
Italijanska kompanija "Alkemica solutions" pokrenula je juče, u Slobodnoj zoni Novi Sad pogon u okviru kojeg će biti reciklirana telefonska i kompjuterska oprema, bez monitora i baterija. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se u Gradskoj kući sa ovim, ali i drugim privrednicima iz Italije koji u Novom Sadu borave tim povodom, i sa njima razgovarao o poslovnim aktivnostima u Slobodnoj zoni Novi Sad, kao i o investicionim potencijalima grada.

Gradonačelnik im je poželeo dobrodošlicu i izrazio veliko zadovoljstvo što je uspešno realizovana investicija kompanije "Alkemica solutions" i što su njeni čelni ljudi prepoznali Novi Sad kao povoljan poslovni ambijent. On je pozvao privrednike da ulažu u Novi Sad, a istovremeno izrazio spremnost gradske uprave da pomogne u administrativnim procedurama.

Delegacija privrednika iz Italije je izrazila stav da je Novi Sad prepoznat s njihove strane kao odlično mesto za ulaganje i to ne samo zbog svog geografskog položaja i dobre povezanosti saobraćajnicama, već i zbog spremnosti gradske vlasti i uprave Slobodne zone da ubrzaju postupak dobijanja dozvola i da pomognu u rešavanju složenih poslovnih procesa.

Nakon sastanka u Gradskoj kući, u prisustvu gradonačelnika Vučevića i gradonačelnika italijanskog grada Sant Elpidio a Mare Alesija Terencija, delegacije italijanskih privrednika ("Andolfi&C", "Ecor'it", "Dedem Group", "Leisure Group", "Ecodreaming", "Gianfranco Campanari", IPD, "Alkemica solutions") predstavnika Grada i Slobodne zone Novi Sad, šefica Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj prof. dr Marijana Dukić-Mijatović, održala je prezentaciju o investicionim mogućnostima Novog Sada.


Prezentacija u okviru predstavljanja privrednih potencijala grada obuhvatila je činjenice o mogućnostima za ulaganje u Novi Sad, informacije o infrastrukturi, saobraćajnoj povezanosti, taksama i porezima, ceni rada radne snage, kao i o bankarskom sistemu u zemlji, spoljnotrgovinskim sporazumima, ceni energenata i uopštene podatke o privredi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.