NavMenu

Novi izlaz Novog Sada na autoput od 1. avgusta

Izvor: Dnevnik Četvrtak, 25.06.2015. 09:20
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
Gradilište severnog kraka autoputa Beograd–Subotica, odnosno buduću petlju na ukrštanju autoputa i Bulevara Evrope, obišli su gradonačelnik Miloš Vučević i v. d. direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak. Vučević je tom prilikom istakao da posle nekoliko godina Novi Sad i "Putevi Srbije" odlično komuniciraju, i za to se zahvalio ministarki saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorani Mihajlović i samom Drobnjaku.

– Imali smo nekoliko sastanaka i usaglasili se o radovima na nekim saobraćajnicama koje su ne samo od republičkog značaja već su veoma važne i za naš grad – kazao je Vučević, naglasivši da će tako saobraćaj u gradskom jezgru biti značajno rasterećen. – Petlja "Sever" jedna je od prioritetnih saobraćajnica jer se radi o ulazu u Novi Sad iz pravca autoputa Subotica–Beograd. Ona je za nas neophodna da bi po završetku radova na Bulevaru Evrope, ta saobraćajnica dobila pravi značaj i funkcionisala u punom kapacitetu. Dobili smo uveravanja od direktora Drobnjaka da dinamika radova ide po planu i u predviđenim rokovima, a pošto i radovi na Bulevaru Evrope odlično napreduju, možemo očekivati da će na jesen kompletan Bulevar Evrope biti završen, a radovi na ovoj petlji već početkom avgusta.

Vršilac direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak kazao je da je petlja "Sever" u njihovoj nadležnosti i da se radi o kraku dužine 1,7 kilometar, gde ima mnogo posla oko odvodnjavanja, putarskih radova i postavljanja javne rasvete.

– Zahvaljujući Republičkoj vladi i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, "Putevi Srbije" će u Novi Sad uložiti značajan novac za obnovu putne infrastrukture – najavio je Drobnjak, i dodao da će saobraćaj na petlji "Sever" krenuti od 1. avgusta. – Osim ovog projekta povezanog s Bulevarom Evrope, uradićemo i put Novi Sad – Rumenka – Kisač – Stepanovićevo, dug oko 13 kilometara. Za to je potrebno prvo da se uradi projekat i javna nabavka, a potom ćemo raditi i deonicu od tri kilometra na putu Futog–Begeč, za šta već imamo stari projekat koji bi trebalo da se redukuje.

Po podacima Zavoda za izgradnju grada, izgradnja poslednje, četvrte faze Bulevara Evrope, duge tri kilometra, napreduje dobro. U završnoj fazi je prva deonica od Rumenačkog puta do prilaznih konstrukcija novom mostu preko Kanala DTD. Preostalo je da se prevuče završni sloja asfalta od 882 metra i da se završi 50 metara prilaza mostu nakon njegovog završetka. Izvođač radova je "Put" s podizvođačem MN-om iz Loznice, a vrednost je 995.220.707,96 dinara.

Druga deonica, od mosta, odnosno Primorske ulice, do autoputa počela je da se gradi 10. novembra 2014. godine. Duga je 1,8 kilometar, takođe sa četiri saobraćajne trake i obostranim pešačkim i biciklističkim stazama, kao i s javnim osvetljenjem. Predviđena je izgradnja kružne raskrsnice s Primorskom ulicom i izgradnja atmosferske kanalizacije. Na delu trase postavljen je noseći asfaltni sloj, dok se ostali deo priprema za asfaltiranje. Izvođači su "Karin komerc MD" iz Veternika i "Put", a vrednost je 290.379.800 dinara.

I most preko Kanala uskoro gotov


Most preko Kanala biće završen početkom avgusta, očekuju u ZIG-u. Radovi su počeli 1. avgusta prošle godine, a do sada je završena jedna strana mosta dugog 176 metara, dok je druga u finalnoj fazi. Na 30 metara širine, predviđene su četiri saobraćajne trake, obostrane pešačke i biciklističke staze i javno osvetljenje. Izvođači radova su "Energoprojekt niskogradnja" iz Beograda i "West gradnja" iz Šapca, a ugovorena vrednost je 656.838.785 dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.