NavMenu

NIS isplaćuje dividendu 46,85 dinara bruto po akciji

Izvor: Tanjug Sreda, 24.06.2015. 09:27
Komentari
Podeli

(Foto: nis.rs)
Skupština akcionara NIS-a donela je danas odluku o isplati dividendi za 2014. godinu, saopšteno je iz te kompanije i navedeno da će akcionari dobiti 46,85 dinara bruto po akciji.

Odobrena je isplata dividendi akcionarima NIS-a u iznosu od 25% neto dobiti za prošlu godinu i za isplatu dividendi izdvojen je bruto iznos od 7.639.380.000 dinara, odnosno 46,85 dinara bruto po akciji, navodi se u saopštenju.

Pravo na dividendu za 2014. godinu imaju svi akcionari društva koji su upisani u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti na Dan akcionara VII redovne sednice Skupštine akcionara, odnosno 13. juna 2015. godine.

Na redovnoj sednici skupštine akcionara NIS-a doneta je i odluka o raspodeli dobiti NIS-a za 2014. godinu i utvrđivanju ukupnog iznosa neraspoređene dobiti društva.

Na sednici Skupštine akcionara imenovani su i članovi odbora direktora društva.

Na predlog većinskog akcionara, OAD "Gazprom Neft" imenovani su: Vadim Jakovljev, zamenik predsednika izvršnog odbora "Gazprom Neft"-a, koji je i prvi zamenik generalnog direktora "Gazprom Neft"-a, Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a, koji je i član Izvršnog odbora "Gazprom Neft"-a i zamenik generalnog direktora za upravljanje inostranim aktivama "Gazprom Neft"-a.

Za članove Odbora direktora Društva NIS imenovan je i Aleksandar Bobkov, savetnik generalnog direktora "Gazprom Neft"-a, Aleksej Jankevič, član Izvršnog odbor "Gazprom Neft"-a, koji je i zamenik generalnog direktora za ekonomiku i finansije te kompanije, kao i Aleksandar Krilov, direktor Direkcije za regionalnu prodaju "Gazprom Neft" i Anatolij Černer, zamenik predsednika Izvršnog odbora "Gazprom Neft", koji je i zamenik generalnog direktora za logistiku, preradu i promet "Gazprom Neft".


Za članove Odbora direktora na predlog Republike Srbije su imenovani: Nikola Martinović, Goran Knežević, Danica Drašković.

Za nezavisne članove Odbora direktora imenovani su Volfgang Rutenštorfer i Stanislav Šekšnja.

Skupština akcionara je imenovala Nenada Mijailovića za predsednika odbora skupštine akcionara za nadzor nad poslovanjem i postupkom izveštavanja akcionara društva, dok su za članove tog odbora imenovani Zoran Grujičić i Aleksej Urusov.

Osim toga, Skupština akcionara NIS-a je usvojila finansijske izveštaje za 2014. godinu, konsolidovane finansijske izveštaje za 2014. godinu i izveštaje o izvršenoj reviziji finansijskih izveštaja i konsolidovanih finansijskih izveštaja za 2014. godinu.

Za revizora finansijskih i konsolidovanih finansijskih izveštaja za 2015. godinu izabran je "PricewaterhouseCoopers" d.o.o. Beograd.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.