Izvor: eKapija | Utorak, 23.06.2015.| 15:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

Otvorena prva robna kuća "Emmezeta" u Beogradu - Uskoro nove radnje nameštaja i bele tehnike u Srbiji (FOTO)

Vrata prve "Emmezeta" robne kuće u Srbiji, od sutra, 24. juna biće otvorena za sve građane. Na mestu nekadašnje "Kike" na Bežanijskoj kosi kupce će sačekati više od 18.000 artikala po, kako obećavaju u ovom centru, najpovoljnijim cenama.

- U 10.000 m2 maloprodajnog prostora nalazi se apsolutno sve potrebno za uređenje doma zaključno sa najvećim izlogom bele tehnike i multimedijalnih sadržaja u Srbiji – kaže Aleksandar Pavićević, operativni direktor "Emmezeta centra" u Srbiji.

Bela tehnika i elektronika činiće više od 50% "Emmezeta" asortimana, a na 4 nivoa prodajnog prostora izložen je i nameštaj, predmeti za uređenje doma, baštenski nameštaj, kreativne dekoracije, posuđe, igračke za decu... Da se vodilo računa o svakom detalju centra na Bežaniji kazuje i podatak da je na dizajnu radilo 15 devojaka iz Italije.

U otvaranje prve "Emmezeta" robne kuće uloženo je 1,5 mil EUR a kada se na to dodaju lager i ostali troškovi kompletna investicija iznosi oko 7,5 mil EUR.

- Posebno smo ponosni na činjenicu da je 80% uloženih sredstava otišlo u srpske kompanije i u našu zemlju – kaže Pavićević.

Na pitanje "eKapije" da li možemo očekivati još "Emmezeta" radnji u Srbiji, Pavićević ističe da intenzivno rade na tome.

(Foto: Ivana Bezarević)
- Cilj je da se proširimo maksimalno po Srbiji i za sada tražimo adekvatne objekte. Lokacije ne bismo otkrivali za sada. Naši formati su od 7.000 do 10.000 m2 maloprodajnog prostora i ne smemo da idemo ispod toga. To nam je trenutno i najveći problem, jer je u Srbiji jako teško naći prostor te veličine. Ipak, verujem da će se to ubrzo dogoditi.

Naš sagovornik ističe da je novootvoreni objekat u Beogradu jedan od najlepših i najmodernijih u regionu.

- Ovakav objekat nemate ni na jednom mestu i po tome se razlikujemo od konkurencije. Sa pristupačnim cenama omogućićemo našim ljudima svakodnevnu kupovinu i nadamo se da ćemo tako opravdati slogan "Niske cene svaki dan". Nećemo se boriti sa akcijama, već omogućiti građanima da u svakom trenutku mogu da pronađu artikal po povoljnim cenama, a ne da čekaju godišnja ili mesečna sniženja – kaže Pavićević i dodaje da je 95% artikala odmah raspoloživo.

Robna kuća "Emmezeta" deo je "Steinhoff International", druge najveće kompanije na svetu u industriji nameštaja i uređenja doma u kome posluje i "Kika".

Kako je ranije za "eKapiju" rekao Pavićević, "Emmezeta" će nastaviti poslovanje sa svim dobavljačima i proizvođačima nekadašnje "Kike" u Srbiji, ali i uspostaviti saradnju sa 50 novih.

U prvom "Emmezeta" centru u Srbiji radiće 160 radnika.

I.B.

Fotogalerija
Prva Emmezeta robna kuća u Srbiji

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.