NavMenu

Država pozvala ugostitelje da se jave za učešće u akciji podsticaja turizma

Izvor: Beta Ponedeljak, 22.06.2015. 13:28
Komentari
Podeli
(Foto: Marija Kambić)
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pozvalo je danas sve zainteresovane ugostitelje da se do 30. juna prijave za učešće u akciji Vlade Srbije za podsticaj domaćeg turizma kroz subvencije za letovanje u Srbiji.

Ministrastvo je pozvalo hotele, zdravstvene ustanove, kao i pojedince koji pružaju usluge u kategorisanim objektima domaće radinosti i seoskog turizma, da se prijave radi realizacije šeme dodele vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja.

Precizirano je da će subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima biti moguće u trajanju od najmanje pet noćenja, izvan opštine, odnosno mesta prebivališta korisnika vaučera, a vaučerom neće moći da se plaća hrana i piće, zdravstvene ili druge usluge poput boravišne takse.

Na ovaj poziv mogu se prijaviti svi ugostitelji sa teritorije Srbije, izuzev ugostitelji iz Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca.

Podeseća se da vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara, što predstavlja maksimalni iznos sredstava koje građanin može jednom koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja.

Vaučer se može koristiti od 1. avgusta do 20. novembra 2015. godine.

Obrasci prijava za učešće u realizaciji šeme dodele vaučera dostupni su na internet adresi Ministarstva koje će sačiniti listu ugostitelja koji su ispunili uslove za realizaciju šeme dodele vaučera i objaviće ih na svojoj internet strani.

Potencijalni korisnik vaučera moći će da rezerviše smeštaj kod ugostitelja sa objavljene liste na osnovu čega će ugostitelj izdati potvrdu o rezervaciji koja je uslov za dodelu vaučera od strane Ministarstva.


U slučaju da korisnik vaučera koristi usluge smeštaja u većem iznosu od iznosa vaučera, ugostitelju se refundira iznos u vrednosti vaučera, a u slučaju da je vrednost vaučera veća od vrednosti pruženih usluga smeštaja, refundira se iznos sredstava u vrednosti pruženih usluga smeštaja.

Ugostitelji mogu na svakih 15 dana, a najkasnije do 20. novembra 2015. godine, da dostavljaju Ministarstvu zahtev za refundiranje sredstava za vaučere realizovane u prethodnom periodu.

Rok za refundaciju sredstava ugostitelju je 30 dana.

Sve dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti na internet adresi Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kao i na brojeve telefona: 011/3122867 i 011/3139 853.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.