NavMenu

Osnovano Udruženje onlajn medija

Izvor: Južne vesti Ponedeljak, 22.06.2015. 09:04
Komentari
Podeli
Osamnaest internet portala iz svih delova Srbije, koji se zalažu za afirmaciju slobodnog, nezavisnog i profesionalnog rada onlajn medija i najviše novinarske standarde, osnovalo je u Beogradu Asocijaciju onlajn medija (AOM), prvo udruženje ove vrste u regionu.

AOM će, kažu predstavnici njenih članica, raditi na razvoju i promociji etičkih standarda izveštavanja na internetu i jačanju uloge onlajn medija u demokratizaciji društva.

Za prvog predsednika Upravnog odbora AOM-a izabran je Predrag Blagojević, glavni i odgovorni urednik "Južnih vesti", a za zamenicu predsednika Tanja Maksić iz Balkanske istraživačke mreže BIRN.

- Internet se u sve većoj meri doživljava kao gotovo jedini preostali slobodan prostor za razmenu informacija, ideja i mišljenja. Verujemo da je osnivanje ovakvog udruženja neophodno kako bi onlajn mediji koji su privrženi najvišim profesionalnim standardima artikulisali svoje težnje usmerene ka odbrani slobode govora i potpuno i pravovremeno informisanje građana - kaže Blagojević.

Kako je najavljeno, prve aktivnosti AOM-a biće usmerene ka unapređenju etičkih standarda na internetu sa fokusom na zaštitu autorskih prava, pomoć u razumevanju novog pravnog režima koji važi za onlajn medije i povezivanje sa relevantnim regionalnim i međunarodnim akterima.

Asocijacija onlajn medija je otvorena za prijem novih članica.

Članovi Upravnog odbora su Ljiljana Stojanović (JugPress) Tanja Maksić (BIRN), Nedim Sejdinović (Autonomija.info), Perica Gunjić (Cenzolovka) i Predrag Blagojević (Južne vesti).

Za članove Nadzornog odbora izabrani su Milorad Bjeletić (Mingl), Saša Trifunović (Ist Media) i Dušan Jordović (Istinomer).

Osnivači i članice AOM-a su mediji 021.rs, Autonomija.info, BIRN, Cenzolovka, CINS, IST Media, Istinomer, JugMedia, JugPress, Južne vesti, Krik, Media & reform centar Niš, Mingl, Moj Bečej, Njuz.net, Soinfo, ŠumadijaPress i Titulli.com.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.