NavMenu

"Energoprojekt" u iščekivanju velikih investitora - pri kraju izgradnja poslovne zgrade u Rusiji vredne 11 mil EUR

Izvor: Glas javnosti Ponedeljak, 23.07.2007. 11:01
Komentari
Podeli

Holding kompanija "Energoprojekt" ima radove širom sveta, a izlazak na listing A Beogradske berze treba da omogući i privlačenje najznačajnijih svetskih investitora, izjavio je predsednik Upravnog odbora Ignjat Tucović.

Prema njegovim rečima, najvažniji projekat "Visokogradnje" je izgradnja tržno-zabavnog kompleksa "Aktau", na 50.000 kvadratnih metara u Kazahstanu u vrednosti 55 mil EUR, koji treba da bude završen do marta 2009. godine. Isto preduzeće privodi kraju izgradnju višespratne poslovne zgrade na 14.000 kvadratnih metara u Rusiji, čija je vrednost 11 mil EUR.

"Niskogradnja" najznačajnije radove izvodi u Peruu i Kazahstanu. U Peruu gradi treću fazu irigacionog sistema Ćira-Pjura, čija je vrednost 41 mil EUR, kao i rekonstrukciju puta u vrednosti 19 mil EUR.

"Niskogradnja" je prošle godine počela i izgradnju podzemne stanice za metro u Almati u vrednosti 17 mil EUR.

"Oprema" ima u Nigeriji posao vredan 130 mil USD na izgradnji dva dvostruka dalekovoda, napona 330 volti i na dužini dva puta 240 kilometra. Tamo se gradi i trafo-stanica "Erukan", u vrednosti 30 miliona dolara.

"Hidroinženjering" ima radove na izgradnji brane i HE Tekeze u Etiopiji, vredne 4 mil USD i izgradnji brane "Ourkis" u Alžiru od 2,4 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.