NavMenu

Crna Gora raspisala oglas za dodelu koncesija za boksit

Izvor: Tanjug Četvrtak, 18.06.2015. 14:29
Komentari
Podeli
(Foto: Facebook)
Ministarstvo ekonomije Crne Gore raspisalo je danas oglas za dodelu ugovora o koncesiji za eksploataciju crvenih boksita na ležištima u nikšićkoj Župi.

Kako prenosi Radio i televizija Crne Gore (RTCG) ponude za ležišta Zagrad, Đurakov do II, Štitovo II i Biočki stan, mogu se dostavljati do 21. jula do 12 sati, nakon čega će, dva sata kasnije, u prisustvu ovlašćenih predstavnika ponuđača biti otvorene u prostorijama Ministarstva.

Iz Ministarstva su saopštili da pravo učešća na javnom nadmetanju ima domaće ili strano preduzeće, preduzetnik ili pojedinac, konzorcijum ili neki drugi oblik poslovnog povezivanja.

Iz Ministarstva su, takođe, naveli da je predmet koncesije eksploatacija crvenih boksita na ležištima, sa nekoliko opcija.

Prva opcija je eksploatacija crvenih boksita na ležištima Zagrad, Đurakov do II, Štitovo II i Biočki stan. Druga opcija je eksploatacija na ležištima Zagrad, Đurakov do II, i Štitovo II, a treća je eksploatacija crvenih boksita na ležištu Biočki stan, navedeno je u tekstu.

Ponude će se vrednovati za ponuđene procentualne iznose za obračun koncesione naknade sa maksimalno 35 bodova, za ponuđeni sadržaj silicijum dioksida (SiO2) sa 25 poena, a vrednovće se i prosečan bruto prihod i prosečan profit u poslednje tri godine, dosadašnje iskustvo u obavljanju koncesione delatnosti i kvalitet poslovnog plana i efekti na zapošljavanje i ekonomski razvoj sa po deset bodova.

Ostali navedeni uslovi konkursa i procedura podnošenja prijava su uobičajeni za takve koncesije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.